Ειδήσεις

Καταγγελία της ΕΛΜΕ για τις δηλώσεις Υπ. Παιδείας


Αρκετές μέρες μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου και περιμένοντας τα επίσημα ποσοστά από την ΟΛΜΕ, τα οποία δεν δόθηκαν, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε το Υπουργείο Παιδείας για τα ποσοστά που έδωσε στη δημοσιότητα, τα οποία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Η εικόνα από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία είναι πολύ διαφορετική.

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι έχει αναλάβει την προσπάθεια απαξίωσης του αγώνα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αυτή τη φορά στάθηκαν στο ύψος τους, οργανωμένοι και αποφασισμένοι μαζί με τους χιλιάδες άλλους απεργούς, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο, το οποίο έχει κάνει όλη την κοινωνία να «βράζει» από αγανάκτηση.

Οι φόβοι της κυβέρνησης απέναντι στο οργισμένο πλήθος που κατέκλυσε τις πλατείες και τους δρόμους γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι, βλέποντας τους αγρότες να παραμένουν στα μπλόκα, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για υποβάθμιση του αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί και να πλαισιώσουν την ΕΛΜΕ στις διάφορες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Για τις δηλώσεις Υπουργείου Παιδείας για τις «πλεονάζουσες» ώρες

Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταδικάζει ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, σχετικά με τη διαχείριση των «πλεοναζουσών» ωρών των καθηγητών. Τις δηλώσεις ακολούθησαν σχετικές οδηγίες, με τις οποίες καλούνται οι σχολικοί σύμβουλοι, λειτουργώντας ως διοικητικό όργανο, να προχωρήσουν σε αναδιανομή των αναθέσεων μαθημάτων.

Ο Υπουργός στα μέσα της χρονιάς «ανακάλυψε» ότι υπάρχουν καθηγητές που συμπληρώνουν το ωράριό τους εκτελώντας χρέη γραμματειακής υποστήριξης – αντί να κάνουν μάθημα – και πως γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν ακόμη χιλιάδες ακάλυπτες ώρες σε όλη την Ελλάδα,

Είναι φανερό ότι και αυτό το υπουργείο δεν ξεφεύγει από την πάγια τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, της μετάθεσης των ευθυνών του, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν ευήκοα ώτα στην κοινωνία που θα «ενθουσιαστούν» από τις «συνταρακτικές αποκαλύψεις»!

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ενισχυτική διδασκαλία