Ειδήσεις

Καταδικάζουμε την προσχηματική εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ


Η πρεσβεία  του Ισραήλ μαζί με το Υπουργείο Παιδείας,  τις διευθύνσεις του μουσικού σχολείου Καρδίτσας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργάνωσαν «εκδήλωση τιμής»  σε οικογένεια ελλήνων  που διέσωσαν μια οικογένεια Εβραίων κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος  (16/5  στις 12.00)  στο Κινηματοθέατρο. Ομολογούμε με μεγάλη προσοχή ασφάλεια και λήψη δρακόντειων μέτρων με ΜΑΤ και μυστικούς πράκτορες της ΜΟΣΑΝΤ, σχεδόν στα κρυφά για την αποφυγή αντιδράσεων.

Την ίδια  σχεδόν μέρα με την Ημέρα 15 Μαΐου της Νάκμπα  που σημαίνει ”καταστροφή”, επέτειο της Καταστροφής του 1948, όταν 700.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από τις πόλεις και τα χωριά τους, μόλις μια μέρα μετά την διακήρυξη της ανεξαρτησίας του ισραηλινού κράτους. Μέσα σε αυτά τα 71 χρόνια το ισραηλινό κράτος κατάφερε να χτίσει το σύγχρονο Απαρτχάιντ. 71 χρόνια μετά την Νάκμπα οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να μάχονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους, συνεχίζουν να βαδίζουν τον δρόμο της αντίστασης παρά την καταπίεση ,την καταστολή και το θάνατο  που σκορπά το  σύγχρονο ολοκληρωτικό κράτος του Ισραήλ.

Είναι τιμή για μας που ζούμε σε περιοχή όπου οι αντιστασιακές οργανώσεις ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο απλός λαός, όπως και η οικογένεια των ελλήνων που αναφέρεται,  στάθηκαν αλληλέγγυοι , βοήθησαν και έσωσαν οικογένειες ελλήνων εβραίων, και επίσης αντιστάθηκαν πολέμησαν ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τρομοκρατία και στους ντόπιους υποστηρικτές τους, ως την οριστική απελευθέρωση.

Όμως εντελώς μεθοδευμένα και με πρόσχημα την εκδήλωση γίνεται μια προσπάθεια να ξεπλυθούν  τα εγκλήματα  της δολοφονικής στρατιωτικής μηχανής του σιωνιστικού κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, που την ίδια στιγμή, έχει  μετατρέψει την Παλαιστινιακή γη σε πραγματική κόλαση. Δολοφονούν , φυλακίζουν  χιλιάδες Παλαιστίνιους, ακόμα και μικρά παιδιά.

Πρέπει να ακουστεί όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Δεν επιθυμούμε να κρατήσουμε μεσοβέζικη στάση τήρησης ίσων αποστάσεων. Από την μια έχουμε μια δολοφονική πολεμική μηχανή, που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και που έχει συνάψει στενές σχέσεις συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση σε οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο Από την  άλλη υπάρχουν οι  ηρωικές αντιστασιακές  δυνάμεις ενός λαού .

Δηλώνουμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Παλαιστινιακή αντίσταση, γιατί αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα τους ως τον αγώνα των καταπιεσμένων, αγώνα για ζωή, ελευθερία και αξιοπρέπεια! Είναι κομμάτι και του δικού μας αγώνα ενάντια στην καταπίεση, το ρατσισμό και τον πόλεμο, τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, την ΕΕ και τον καπιταλισμό!

Με τη μεγαλύτερη οργή μας καταδικάζουμε την προσχηματική εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της μεγάλης υποκρισίας , του υπουργείου και της κυβέρνησης , τις διευθύνσεις του μουσικού σχολείου Καρδίτσας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που χρησιμοποίησαν τους μαθητές χωρίς να ξέρουν οι ίδιοι  και οι γονείς τους ότι παίρνουν μέρος σε μια εκδήλωση ξεπλύματος δολοφόνων .

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα της Καρδίτσας, τους μαθητές και τους γονείς  όλους τους πολίτες να μην επιτρέπουν να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις υποκρισίας και ξεπλύματος ατελείωτων  εγκλημάτων , να σταθούμε όλοι στο ύψος του Ανθρώπου της ζωής της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας .

 

  • Όχι στον αιματοβαμμένο άξονα ΗΠΑ – Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου. Στα πλαίσια αυτών των σχέσεων εντάσσεται και η πλήρης υποταγή της κυβέρνησης και του αστικού μπλοκ εξουσίας στις διαθέσεις του κράτους του Ισραήλ.

Ο άξονας αυτός καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ελληνικό κράτος συνένοχους των Ισραηλινών και ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.

Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας θα πρέπει να σταθούν με αμέριστη αλληλεγγύη στο πλευρό της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης.

Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα απαιτεί τον τερματισμό όλων των σχέσεων της χώρας μας με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ!

  • Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση.

Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Τεχνολογία Ξύλινων Κατοικιών στην Ελληνική Αγορά
Επόμενο άρθρο 27ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου