Ειδήσεις

27ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την  Πέμπτη 16-5-2019 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των  Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας  Αγ. Παντελεήμονα  Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 27ο συμπόσιο της περιόδου 2018-19 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται χωρίς διακοπή για 7η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα  βιολογικής καλλιέργειας, υγείας,  κοινωνικά και περιβαλλοντικά, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος ο κάθε πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα του 27ου Συμποσίου είναι:

  1. Βιολογικη καλλιεργεια: Πως ορίζεται η βιολογική καλλιέργεια, ποια τα οφέλη για την υγεία μας και το περιβάλλον, πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος το δικό του βιολογικό κήπο. Από ηχογραφημένη ομιλία του γεωπόνου Σωκράτη Βασιλάκου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καρδίτσας το έτος 1995
  2. Γελιο – η καλυτερη θεραπεια: Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να περάσουμε από τα «αχ, αχ» στα «χα, χα!» και με συνταγή γιατρού. «Γέλα καρδιά μου γέλα, βρες χρόνο να γελάς- αυτό είναι η μουσική της ψυχής» Γιάννης Ρίτσος. Από το βιβλίο του ολιστικού γιατρού Αλέξανδρου Λουπασάκη «ΓΕΛΙΟ – η καλύτερη θεραπεία»

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμελεια και συντονισμος συμποσιων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

 

Προηγούμενο άρθρο Καταδικάζουμε την προσχηματική εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ
Επόμενο άρθρο Επιτέλους ας μιλήσουμε για τις ευρωεκλογές και για την Ευρώπη που θέλουμε - Του Ιωσήφ Χρούμπ