Καταλήψεων συνέχεια για τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης


Δεύτερη μέρα καταλήψεων η σημερινή για το σύνολο των σχολείων στην πόλη της Καρδίτσας καθώς οι μαθητές συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρέθηκαν και πάλι όλα τα Γυμνάσια και όλα τα Λύκεια εκτός από το 7ο Γυμνάσιο που έκανε αποχή και το Μουσικό Σχολείο που ήταν το μόνο που λειτούργησε κανονικά.

Στην περιφέρεια, από την άλλη, όλα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές σχετικά με τις διεκδικήσεις τους :

«Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους αγωνιστές καθηγητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές και σπουδαστές που αγωνίζονται κόντρα στην πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά μας.

Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

–         Το Υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό, τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών.

–         Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μη καταργούν – συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 200 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.

–         Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.

–         Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο» και το «Νέο Επαγγελματικό λύκειο».

Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.

Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων μας.

Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους !!!»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκλογές Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας 2015
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας:Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες