ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ 330 ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 5ΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Τους υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δ.Σ. ο Δήμαρχος Κώστας Παπαλός


Στο Δημαρχείο Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αναδιοργάνωσης κ. Νίκου Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/10/2012,  η διαδικασία κατανομής των ανέργων, οι οποίοι προσελήφθησαν για πεντάμηνη απασχόληση στις Υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας, μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που είναι ο Δικαιούχος Φορέας υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τους νέους εργαζόμενους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός και τους ευχήθηκε καλή δουλειά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Δημοτική Αρχή είναι πρόθυμη να συνεργαστεί στενά μαζί τους για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Ο κ. Παπαλός υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και γενικότερα σε αυτού του είδους τις δράσεις πρόσκαιρης απασχόλησης, διότι δεν αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στον τόπο μας. Όταν όμως αποφασίστηκε από την κεντρική εξουσία η εφαρμογή του, η Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας δεν μπορούσε να το απορρίψει με το σκεπτικό ότι, μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που περνάει η Χώρα, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, πολλοί άνεργοι και αδύναμοι οικονομικά συνάνθρωποι μας, θα ωφεληθούν βρίσκοντας εργασία.

Το “πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας” χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, έγιναν αρκετές προσπάθειες να υλοποιηθεί τμηματικά και σε βάθος διετίας, ώστε να υπάρχει ευρύτητα στην κάλυψη του έντονου ενδιαφέροντος των πολιτών για απασχόληση, αλλά και των ιδιαίτερα αυξημένων εποχικών αναγκών του “Καλλικρατικού” Δήμου. Το υπουργείο τελικά προχώρησε στην γνωστή διαδικασία εξπρές, η οποία ήταν επόμενο να αφήσει εκτός του επιδοτούμενου προγράμματος πολλούς ανέργους.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του, η οποία σημειωτέον καθυστέρησε περίπου ένα χρόνο στο Νομό μας, θα εργαστούν στον Δήμο Καρδίτσας συνολικά 330 άτομα με διάφορες ειδικότητες όπως μηχανικοί, οικονομολόγοι, εκπαιδευτικοί, ηλεκτρολόγοι, διοικητικοί, εργάτες κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι στο νομό Καρδίτσας υποβλήθηκαν 3.000 αιτήσεις για 1.053 θέσεις.

Προηγούμενο άρθρο Έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα