Κατασκευή τμήματος από Δέλτα Μητρόπολης έως κόμβο Μεσενικόλα


Επίσκεψη του Νομάρχη στο εργοτάξιο.

O Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου και την Δ/ντρια τεχνικών υπηρεσιών κ. Μήτσιου μετέβηκαν στο χώρο του έργου όπου εκτελούνταν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του τμήματος από Δέλτα Μητρόπολης έως κόμβο Μεσενικόλα.

Το αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του τμήματος του οδικού κυκλώματος Λίμνης Πλαστήρα από το Δέλτα του οικισμού Μητρόπολης μέχρι την αρχή της βελτιωμένης οδού πριν τη διασταύρωση προς Μεσενικόλα του Δήμου Πλαστήρα. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 1.513μ εκ των οποίων τα 1.183μ είναι διαπλάτυνση υφιστάμενης χάραξης ενώ τα 330μ είναι νέα χάραξη. Η τυπική διατομή της οδού είναι 7,50/10,00μ. δηλ. 7,50μ. πλάτος ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας και 10,00μ. πλάτος οδοστρωσίας. Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κάθετης σήμανσης και εργασίες αποκατάστασης περιβάλλοντος.

Επίσης κατασκευάσθηκαν δύο μεταλλικές πεζογέφυρες στην υφιστάμενη χάραξη πλάτους 2,10μ. δηλαδή στη παλαιά γέφυρα τοποθετήθηκαν αμφίπλευρα δύο πεζογέφυρες ανοίγματος 18 μ. (μεταλλική κατασκευή) και μία νέα γέφυρα στη νέα χάραξη ανοίγματος 33μ. και πλάτους 11μ. στον ποταμό Γάβρα. Η γέφυρα είναι τριών ανοιγμάτων, λοξή κατά φ=41,81° και εδράζεται σε πασσάλους Φ120.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Νομάρχης Φώτης Αλεξάκος δήλωσε ότι «με την κατασκευή του έργου εξασφαλίζονται ενιαία γεωμετρικά χαρακτηριστικά στο σύνολο της οδού προσπέλασης στη δυτική πλευρά της λίμνης (οδός Μητρόπολη-Μορφοβούνι-Νεοχώρι), όπου και παρατηρείται ο μεγαλύτερος κυκλοφοριακός φόρτος. Επίσης με την κατασκευή της νέας γέφυρας και των πεζογεφυρών στην υπάρχουσα γέφυρα στο ύψος του οικισμού Μητρόπολης δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα πρόκλησης ατυχημάτων λόγω της στενότητας της υφιστάμενης γέφυρας. Τέλος με την κατασκευή και αυτού του τμήματος βελτιώνεται σημαντικά ο δρόμος από και προς την λίμνη Ν. Πλαστήρα».

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε η γέφυρα στον Άσπρο Ποταμό
Επόμενο άρθρο Πύλη Ηλεκτρονικού Εμπορίου Επιμελητηρίου Καρδίτσας