Πύλη Ηλεκτρονικού Εμπορίου Επιμελητηρίου Καρδίτσας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο χώρο διεξαγωγής της 8ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, η ημερίδα του Επιμελητηρίου καρδίτσας με θέμα «Πύλη Ηλεκτρονικού Εμπορίου Επιμελητηρίου Καρδίτσας – Προοπτικές αξιοποίησης των επιχειρηματικών αλλαγών». Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση και ενημέρωση της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της νέας Διαδικτυακής Πύλης. Όπως τονίστηκε, το νέο Πληροφοριακό Σύστημα έρχεται να προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου στα μέλη του έτσι ώστε να ενισχύσει και να διευκολύνει τη δυνατότητα διεταιρικών συναλλαγών. Παράλληλα το Σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει και ως Κέντρο Πληροφόρησης προσφέροντας υπηρεσίες οικονομικής, νομικής, φορολογικής ενημέρωσης στα μέλη του Επιμελητηρίου αλλά και στο γενικότερο επιχειρηματικό σύνολο.

Το Επιμελητήριο εισέρχεται σε μια νέα εποχή, στην εποχή της ψηφιακής πραγματικότητας αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του.

Μήνυμα Ταλιαδούρου στην ημερίδα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος απέστειλε το κάτωθι μήνυμα στην ημερίδα «Πύλη Ηλεκτρονικού Εμπορίου Επιμελητηρίου Καρδίτσας – Προοπτικές αξιοποίησης των επιχειρηματικών αλλαγών» καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν την παρουσία του:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση συμμετοχής στην ημερίδα, με θέμα «Πύλη ηλεκτρονικού Εμπορίου Επιμελητηρίου Καρδίτσας – Προοπτικές αξιοποίησης των επιχειρηματικών αλλαγών», που μου απευθύνατε. Δυστυχώς όμως λόγω ειλημμένων κυβερνητικών υποχρεώσεων, θα βρίσκομαι στα Τρίκαλα όπου ως κύριος ομιλητής θα παραστώ στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ, αδυνατώ να παραβρεθώ στην εκδήλωση αυτή.

Η δημιουργία της πύλης ηλεκτρονικού Εμπορίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, έρχεται σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και προδηλώνει την αλματώδη άνοδο μιας σύγχρονης μορφής αγοράς, της ηλεκτρονικής αγοράς.

Η χρήση της τεχνολογίας από επιχειρήσεις, ΜΜΕ και μη αλλά και απλούς πολίτες ανοίγει το “παράθυρο” της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κόσμο. Εξασφαλίζει για τον κάθε πολίτη την καλύτερη εξυπηρέτηση με το μικρότερο κόστος. Μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.

Ο σχεδιασμός της εθνικής στρατηγικής σε θέματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η κατάρτιση του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου αλλά και η δημιουργία εργατικού δυναμικού με επικαιροποιημένες γνώσεις δεξιότητες και ικανότητες, μέσω δράσεων της Δια Βίου Μάθησης αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις ευόδωσης κάθε πρωτοβουλίας «η- επιχειρείν».

Προηγούμενο άρθρο Κατασκευή τμήματος από Δέλτα Μητρόπολης έως κόμβο Μεσενικόλα
Επόμενο άρθρο "Κανόνι" 5 εκ. ευρώ στην ΑΤΕ Καρπάθου