Κατασκευή χαρταετού στον Παλαμά


 Πρόσθετη εκδήλωση στα πλαίσια του «Παλαμιώτικου Καρναβαλιού 2011» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι, από 11 πμ έως 1 μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ‘Παναγιώτης Παλαμάς’, του δήμου Παλαμά, και αφορά την κατασκευή χαρταετού.

 Όπως δήλωσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Καρναβαλιού κ. Κων. Τζέλλας, θα είναι μια ακόμα εκδήλωση για τα παιδιά του δήμου, που στηρίζεται στις παραδόσεις του λαού μας. Οι παλιότερες γενιές των παιδιών στην περιοχή μας κατασκεύαζαν από μόνοι τους τον χαρταετό που θα σήκωναν την Καθαρά Δευτέρα. Τα τελευταία χρόνια οι χαρταετοί είναι βιομηχανοποιημένοι και αγοράζονται από τους γονείς των παιδιών.

Ο δήμος Παλαμά, με στόχο να ενεργοποιήσει τη νεολαία προσφέροντάς της γνώσεις μέσα από διάφορες δραστηριότητες, αποφάσισε να διοργανώσει την εκδήλωση του Σαββάτου στην οποία είναι ελεύθερα να συμμετέχουν όσα παιδιά επιθυμούν, 11-1 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο, για να κατασκευάσουν τον χαρταετό τους. Ο δήμος διαθέτει τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή των χαρταετών, ενώ δημότες μεγαλύτερης ηλικίας που είχαν αναδειχτεί ως καλοί μάστορες στην κατασκευή των χαρταετών, θα δείξουν στα παιδιά τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται ένας χαρταετός αλλά και το μυστικό που κρύβεται στο ‘ζύγισμά’ του…

Προηγούμενο άρθρο Διεθνή διαγωνισμό προκηρύσσει το ΤΕΙ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Τα Δημόσια έργα είναι τα θέματα σύσκεψης του ΤΕΕ