Καταστροφές κάδων μηχανικής αποκομιδής


Στο στόχαστρο ασυνείδητων μπήκαν για μία ακόμα φορά οι κάδοι μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Καρδίτσας. Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών 8 κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης ( Παυσίλυπο, οδός Πλαστήρα, διασταύρωση Διάκου και Λ. Σακελλαρίου, Νικηταρά και Λ. Σακελλαρίου, Παπαναστασίου και Δ. Λάππα, Μακεδονίας και Μενελαϊδος κ.α.) παραδόθηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους.
Στο χώρο του Παυσιλύπου μάλιστα πέρα από τους κάδους υπήρξαν εκτεταμένες φθορές και στις κολώνες φωτισμού.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου προχώρησε το πρωί της Τρίτης 17/4 στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων, αλλά τα περιθώρια τέτοιων αντικαταστάσεων είναι ελάχιστα και πάντα με κάδους που η ίδια η Υπηρεσία επισκευάζει χρησιμοποιώντας διασωθέντα εξαρτήματα από άλλους που αποσύρονται λόγω φθοράς.
Γι’ αυτό και η Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να αποφεύγουν να ρίχνουν σ’ αυτούς υλικά όπως κάρβουνα, αναμμένα αποτσίγαρα και εύφλεκτες ύλες για την αποφυγή φθορών από αμέλεια και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και το Δήμο σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόπειρα δολιοφθοράς.

Προηγούμενο άρθρο Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα 5μηνης κοινωνικής εργασίας στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Οι αναπτυξιακές μας προτεραιότητες θα μας οδηγήσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας»