Σπ. Ταλιαδούρος: «Οι αναπτυξιακές μας προτεραιότητες θα μας οδηγήσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας»


Ο Βουλευτής Καρδίτσας και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Νεοχωρίου, Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα, Κερασιάς, Κρυονερίου, Πεζούλας, Φυλακτής όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ., δίνοντας έμφαση στον τομέα του Τουρισμού.

Ειδικότερα, στην τοποθέτηση του ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος αναφέρει τα εξής:

«Ως κυβέρνηση η ΝΔ. από την πρώτη μέρα θα δουλέψει με αποφασιστικότητα και σταθερότητα για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ώστε να μπει η πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης.

Ειδικότερα η Ν.Δ. θα στηρίξει:

1.    Την πρωτογενή παραγωγή, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία.
2.    Τον τουρισμό: δημιουργία σύγχρονων μορφών ποιοτικού τουρισμού. Τουριστική κατοικία και 12μηνος τουρισμός, μαρίνες, θαλάσσια και υποθαλάσσια πάρκα, θεματικά πάρκα, σύγχρονες ψηφιακές υποδομές στα μουσεία μας, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
3.    Τη ναυτιλία: προσέλκυση των εφοπλιστών μας ως επενδυτών για να μετατραπεί η Ελλάδα σε διεθνή κόμβο: ναυτιλιακό, τραπεζικό, επικοινωνιακό, ενεργειακό, διαμετακομιστικό. Θα αποκαταστήσουμε τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού ως επιτελικά και διοικητικά κέντρα άμεσης διεκπεραίωσης, σχεδιασμού και επενδύσεων.
4.    Τη θέση της χώρας ως κρίσιμο πέρασμα χερσαίων και θαλάσσιων ενεργειακών αγωγών. Ανακήρυξη της ΑΟΖ, ώστε να προχωρήσουμε μετά σε οριοθέτησή της με άλλες χώρες, να κατοχυρώσει τα θαλάσσια συμφέροντα της και στην εκμετάλλευση.
5.    Την εκμετάλλευση του υπεδάφους».
6.    Την αξιοποίηση όλων των εγχώριων μορφών ενέργειας, κυρίως της φθηνής ενέργειας που είναι και περιβαλλοντικά ασφαλής
7.    Την έρευνα, την καινοτομία και τις εφαρμογές στις ανανεώσιμες πηγές, στη διαχείριση υδάτων, στην αφαλάτωση και στις συνέργειες που έχουν μεταξύ τους.

Ειδικότερα για τον τουρισμό, που για τη Ν.Δ. αποτελεί κεντρική αναπτυξιακή προτεραιότητα, έχουμε προτάσεις ριζικές που στοχεύουν:

1.    Στη θεσμική αναβάθμιση του τομέα αυτού με την επανίδρυση του Υπουργείου Τουρισμού.
2.    Στην ενίσχυση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας του ΕΟΤ.
3.    Στη ρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι του ορεινού και του θρησκευτικού τουρισμού, που σήμερα είναι ασαφές και δεν ευνοεί τις επενδύσεις. Eιδικότερα για το Νομό Καρδίτσας το ίδιο πρέπει να γίνει και για τον αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό τουρισμό προκειμένου να αναδειχθούν τα μνημεία μας που αποτελούν και το τουριστικό πλεονεκτήματα του Νομού μας.
4.    Στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, που πρακτικά σημαίνει φτηνότερο τουριστικό πακέτο και μείωση του λειτουργικού κόστους της τουριστικής επιχείρησης, με επιδότηση της απασχόλησης τους μήνες αιχμής.
5.    Στη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ για όλες τις συνδεδεμένες με τον τουρισμό δραστηριότητες.
6.    Στην περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη με την υλοποίηση έργων υποδομής σε περιφερειακά αεροδρόμια και υποδομές μεταφορών που παρουσιάζουν προβλήματα.
7.    Στην τοπικά στοχευμένη διαφήμιση για να αναδεικνύονται ισόρροπα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε προορισμού.

Προηγούμενο άρθρο Καταστροφές κάδων μηχανικής αποκομιδής
Επόμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων και Τρίτεκνοι δεντροφυτεύουν