Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για τον εργάσιμο χρόνο


Η απόφαση της Ε.Ε. για διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» και η δυνατότητα των κεφαλαιοκρατών να επιβάλλουν «μέσω ατομικών διαπραγματεύσεων» ως ανώτερο όριο της μέσης εβδομαδιαίας εργασίας τις 65ώρες, και την διευθέτηση της εργασίας σε 12μηνη βάση, υπαγορεύτηκε από τις ανάγκες του κεφαλαίου και φτάνει στα άκρα την εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης.

Πρόκειται για απόφαση που έχει καθολική σημασία και θα εφαρμοστεί παντού. Την απόφαση αυτή (έκθεση Σέρκας) ψήφισαν τελικά χωρίς δισταγμό, με χέρια και με πόδια, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την Ε.Ε. Η απόφαση αυτή στοχεύει στην κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την προώθηση των ατομικών .

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα άμεσα και αποφασιστικά να δώσουν παντού τη μάχη της ενημέρωσης και της κινητοποίησης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και αλλού, μαζί με τα άλλα σοβαρά προβλήματα. Να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Να μην έχουν καμιά αυταπάτη για το ρόλο του Συνασπισμού, γιατί είναι χαμαιλέοντες και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, πλασάροντας φιλεργατικό προσωπείο.

Να γίνει κατανοητό ότι η πάλη για δικαιώματα και βελτίωση της θέσης των εργαζομένων περνάει μέσα από την καταδίκη και τον απεγκλωβισμό από αυτά τα κόμματα, που μας καλούν να φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών είναι αναγκαία και επιβάλλεται να γίνει το ταχύτερο.

Οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν με κανένα τρόπο την εφαρμογή αυτής της άθλιας, αντεργατικής και αντιδραστικής απόφασης, να την καταργήσουν στην πράξη.

 Να παλέψουν και να διεκδικήσουν:

         Κατάργηση της μαύρης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας.

         Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

         Κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

         Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

         7ωρο-35ωρο-5νθημερο για όλους.

         Να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος που θα μπορεί να αναπαύεται ο εργαζόμενος.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, Έλληνες και μετανάστες, να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που το ΠΑΜΕ θα οργανώσει στις 27 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κλείνει το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας;