Κλείνει το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας;


Το χώρο επισκέφθηκε η Επιτροπή Καταλληλότητας η οποία αντιπαρατέθηκε έντονα με τον Πρόεδρο του ΟΑΚΚΧΑ κ. Σωτήρη Αντωνίου.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να κλείσει το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, με τη δικαιολογία ότι δεν πληροί τις απαραίτητες συνθήκες διεξαγωγής αγώνων και ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες βελτιώσεις σε αυτό. Με λίγα λόγια επικρατεί ένα αλαλούμ και αν οι φορείς δεν κινηθούν γρήγορα την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει ορατός ο κίνδυνος η Αναγέννηση να δώσει το παιχνίδι με τη Κέρκυρα σε ουδέτερο γήπεδο.

Το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκε η Επιτροπή Καταλληλότητας, ο μηχανικός της ΕΠΟ και της ΕΕΠ κ. Γενεράλης Ελευθέριος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ για να δουν από κοντά το όλο πρόβλημα, αλλά αρκετές φορές υπήρχαν έντονες διαφωνίες μεταξύ τους. Ο κ. Γενεράλης τόνισε ότι από τη στιγμή που το όλο θέμα έχει φτάσει στον Εισαγγελέα και ο οποίος είναι η ανώτερη αρχή, θα πρέπει ο Δήμος Καρδίτσας να έρθει σε επαφή μαζί του και να μην υπάρξει εκ νέου έγγραφο που να μην αναφέρει το γεγονός να ασφαλιστεί το γήπεδο. Όμως εδώ να τονίσουμε ότι ο Περιφερειάρχης με δηλώσεις του είχε πει ότι κάθε Παρασκευή παίρνει έγγραφο από την Αστυνομία ότι το Στάδιο είναι ακατάλληλο για τη διεξαγωγή των αγώνων και γι’ αυτό οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. Με λίγα λοιπόν επικρατεί ένα μεγάλο αλαλούμ που τη ζημιά θα την υποστεί η ομάδα αν μετακομίσει σε άλλο γήπεδο, αλλά και οι φίλαθλοι της πόλης που δεν είναι και εύκολο να πάνε σε άλλη πόλη να δουν την Αναγέννηση από τη στιγμή που αρκετοί έχουν αγοράσει και διαρκείας. Ο κ. Γενεράλης τόνισε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα ο αγώνας της ερχόμενης αγωνιστικής με την Κέρκυρα και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τι μέλει γενέσθαι. Να πούμε ακόμη ότι τα μέλη της Επιτροπής Καταλληλότητας αρνήθηκαν να υπογράψουν το πρακτικό ότι έχουν γίνει έργα βελτίωσης στο Στάδιο, εκτός του κ. Μιχάλη Τάντου.

Σωτήρης Αντωνίου: ΄΄ Ήλθον , δεν είδον και απήλθον΄΄

Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού ο οποίος όπως είπαμε δεν συμφώνησε με τα λεγόμενα του κ. Γενεράλη και χαρακτηριστικά δήλωσε:

΄΄ Ο κ. Γενεράλης ξέχασε για ποιο λόγο ήρθε στη Καρδίτσα και αρκέστηκε να μας υποδείξει για το τι πρέπει να κάνει ο Δήμος, αν θα πρέπει ή όχι να επισκεφτεί τον κ. Γκούπα κάτι που δεν χρειάζεται να πράξει. Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ ήρθε εδώ για να δει αν οι ελλείψεις έχουν αποκατασταθεί σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής, συμπαρασύροντας όλη την επιτροπή (εκτός του κ. Τάντου), αλλά δεν υπογράφει το πρακτικό γιατί ο ίδιος και οι άλλοι δεν θέλουν να έχουν καμιά ευθύνη. Το μπαλάκι των ευθυνών από την Επιτροπή Καταλληλότητας πάει στη Περιφέρεια, ο Γεν. Γραμματέας αποποιείται των ευθυνών του και δίνει εντολή να σφραγιστεί το γήπεδο. Για άλλη μια φορά έχουμε άνιση μεταχείριση για τα δεδομένα της Καρδίτσας . Σύμφωνα με τον κ. Γενεράλη κανένα γήπεδο στην Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους Νόμους της Πολιτείας, αλλά σε όλα διεξάγονται αγώνες. Το ίδιο γίνεται σε όλα τα γήπεδα της Καρδίτσας που δεν έχουν άδεια, σε όλη τη Θεσσαλία υπό την εποπτεία του κ.Γκούπα και το μόνο που έχει πρόβλημα είναι το Στάδιο της Καρδίτσας. Γιατί άραγε; Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος και στα άλλα γήπεδα; Δεν ζητάμε από κανένα να αυθαιρετήσει, απλά ζητάμε να ανακαλέσει ο κ. Γκούπας για το σφράγισμα του γηπέδου και οι αγώνες να διεξάγονται με την ευθύνη των διοργανωτών όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Έχουμε τοποθετήσει κιγκλιδώματα, συρματοπλέγματα, έχουμε κάνει το Στάδιο φυλακές. Η Καρδίτσα δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα, επεισόδια μεταξύ φιλάθλων δεν έχουν γίνει. Πιστεύω ότι όλα όσα συνέβησαν στο τέλος του αγώνα με τα Γιάννενα επηρέασαν την Αστυνομία, με συνέπεια να στέλνει κάθε Παρασκευή έγγραφο στη Περιφέρεια και να επικαλείται ότι ο το γήπεδο λειτουργεί χωρίς άδεια. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον κ. Γκούπα και αν χρειαστεί και με τον κ.Εισαγγελέα και θα ζητήσουμε τη διεξαγωγή των αγώνων στο Στάδιο αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος ασφάλειας που επικαλούνται ορισμένοι. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΕ Αναγέννησης να τονίσω ότι φροντίζουμε συνέχεια το Στάδιο, το έχουμε καταστήσει σε ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και προσπαθούμε να βρούμε λύση για την Ανατολική κερκίδα ζητώντας τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών φορέων.

Θα κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Αναγέννηση να συνεχίσει να δίνει τους αγώνες της κανονικά στο Δημοτικό Στάδιο».

Προηγούμενο άρθρο Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για τον εργάσιμο χρόνο
Επόμενο άρθρο Η κυβέρνηση ακολουθεί εσφαλμένη οικονομική πολιτική