Ειδήσεις

Κινητοποιήσεις φορέων για το ασφαλιστικό


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Νοέμβρη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας με αιχμή την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, που έρχεται το επόμενο διάστημα σε συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Στη σύσκεψη αυτή  συμμετείχαν μετά από συζήτηση και απόφαση, που πήραν, οι εξής φορείς: Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καρδίτσας, Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Καρδίτσας, Σύλλογος Εργαζομένων ΚΥ Καρδίτσας, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, Ομάδα Γυναικών Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή», Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής σχολής Καρδίτσας,  Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και ΚΥ Καρδίτσας. Επίσης, συμμετείχαν συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό, δημόσιο και συνταξιουχικό τομέα καθώς και αντιπροσωπία των εργαζομένων στην πυροπροστασία.

Μετά την Εισήγηση του προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, η οποία κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

  1. Συμπαράταξη στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών του νοσοκομείου και των εργαζομένων στην πυροπροστασία για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μη γίνει καμιά απόλυση.
  2. Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών και καταγγελία της ποινικοποίησης των αγώνων τους.
  3. Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των Υγειονομικών την Τετάρτη 27 Νοέμβρη και ώρα 10:30 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου Καρδίτσας.
  4. Πραγματοποίηση Συγκέντρωσης για την Κοινωνική Ασφάλιση το Σάββατο 30 Νοέμβρη και ώρα 11 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του βιβλίου Η Θεσσαλία του 1917
Επόμενο άρθρο Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για την Black Friday