Ειδήσεις

Κλείνει η αυλαία των Καραϊσκακείων αύριο Τρίτη


KARAISKAKEIA-1Με ένα υπέροχο πρόγραμμα που θα συνδυάζει χορούς και τραγούδια από τη μακρινή Κίνα, τη μεσογειακή Αίγυπτο, τη γείτονα Βουλγαρία, την αδελφή Κύπρο, αλλά και ακούσματα από τη δική μας φιλόξενη χώρα ολοκληρώνονται το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι εκδηλώσεις της 49ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ 3  – ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Σε αυτή την τελευταία βραδιά της φετινής διοργάνωσης, που έχει σημειώσει εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής τέσσερα ακόμη τοπικά χορευτικά συγκροτήματα τα οποία θα δώσουν τη σκυτάλη στα ξένα φιλοξενούμενα συγκροτήματα για μία σύντομη εμφάνιση. Ο Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας Κύπρου, το Θέατρο τραγουδιού και χορού από την επαρχία Anhui της Κίνας και τα συγκροτήματα  «LUXOR» από την Αίγυπτο και «ΤΡΑΚΙΑ» από τη Βουλγαρία θα σμίξουν και πάλι στη σκηνή στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας και συναδέλφωσης των λαών.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη βραδιά φιλίας στο Παυσίλυπο με ένα εξίσου μοναδικό μουσικό πρόγραμμα. Συμμετέχουν : Άρης Φαλιάγκας (τραγούδι), Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), Ναπολέων Μουλιάκος (μπουζούκι), Άγγελος Παλαπέλας (πλήκτρα) και Ηλίας Παλαπέλας (κιθάρα). Όλοι τους συμμετέχουν αφιλοκερδώς και έχουν ετοιμάσει ένα πραγματικά ενδιαφέρον πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη για όλο τον κόσμο.

Και κατά τη διάρκεια της βραδιάς λήξης, όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες, θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης όλων όσων θα διαδραματίζονται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ και σε συνεργασία τόσο με τον ΟΤΕ όσο και με το Δήμο Καρδίτσας θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τις εκδηλώσεις όλη η ομογένεια, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος από άκρη σε άκρη της γης, αρκεί να συνδεθεί με τα sites του Δήμου : www.dimoskarditsas.gov.gr ή της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων : www.enpolis.gr (Youtube : Ustream).

Παρουσιάζουν η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Νανά Μαυραντζά.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 28 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

> Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δασοχωρίου και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιάς

> Φυσιολατρικός, Λαογραφικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου

> Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

> Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων από την Κύπρο, την Κίνα, την Αίγυπτο και τη Βουλγαρία

> Τελετή Λήξης

> Βραδιά Φιλίας – Μουσική βραδιά στο Παυσίλυπο

Προηγούμενο άρθρο Η εικόνα ενός ελέφαντα … στις Παιδικές Βιβλιοθήκες
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα ΠΡΟΔΡΟΜΗΤΕΙΑ