Κλείνουν την γραμμή στον Παλαιοφάρσαλο την Πέμπτη


  Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Νομαρχία Καρδίτσας στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Σιδηροδρόμου Τρικάλων», Γ. Κρανιάς που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση, όπως και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού Καρδίτσας.

Από την άλλη πλευρά, οι φορείς των Τρικάλων και ειδικότερα της αυτοδιοίκησης, τηρούν στάση αναμονής, δίνοντας πίστωση χρόνου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να επανορθώσει την αδικία που υφίσταται ο νομός από την περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ.

Στο μεταξύ, ο κ. Κρανιάς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το νομάρχη Καρδίτσας, Φ. Αλεξάκο, καθώς και το δήμαρχο Δομ. Βερίλλη για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός, ενώ θα ενημερωθούν τα μέλη του Συλλόγου στα Τρίκαλα ώστε η συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το συμβολικό κλείσιμο της γραμμής να είναι ικανοποιητική.

«Θα πάμε στα Παλαιοφάρσαλα για να διακόψουμε την κυκλοφορία στη γραμμή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή των δρομολογίων», τονίζει ο κ. Κρανιάς, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως σκάνδαλο την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση του ιντερσίτι.

Και αυτό γιατί όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των «Φίλων Σιδηροδρόμου» από το συγκεκριμένο δρομολόγιο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξασφάλιζε το 40% των εσόδων, δηλαδή τα 2 από τα 5 εκ. ευρώ, ενώ γίνονταν χωρίς προσωπικό, γιατί δένονταν με το τρένο από το Βόλο.

Αναφερόμενος, στην απόφαση για την περικοπή του ιντερσίτι, ο κ. Κρανιάς, τόνισε ότι έγινε χωρίς σχεδιασμό, αφού ήταν ένα από τα πιο αποδοτικά της Δυτικής Θεσσαλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πήραν ένα μπλάνκο και το έκοψαν». Στο τέλος μάλιστα Αυγούστου, όπως πρόσθεσε, θα υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα κερδοφόρο δρομολόγιο και γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη να κινηθούν δικαστικά, σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους και οργανώσεις, για την απώλεια εσόδων ώστε να μην πληρώσει την ζημιά ο ΟΣΕ, αλλά ο υπηρεσιακός παράγοντες που πήρε την απόφαση για τις περικοπές.

Προηγούμενο άρθρο Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Επόμενο άρθρο Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων