Ειδήσεις

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας: Μπροστά στις εκλογές


Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σ’ αυτό:Δεν είναι έτσι!!! Δε μπορεί να είναι έτσι!!! Δεν πρέπει να είναι έτσι!!! Κι ας προσπαθήσουμε μαζί να ανοίξουμε τους δρόμους που κλείνει η «παντοδυναμία» της εργασιακής ζούγκλας, η συνθηκολόγηση στους επικυρίαρχους (που λέγονται και ιμπεριαλι-στές), η απογοήτευση της ελπίδας που προδόθηκε και που έκανε «τον σάπιο κόσμο εκεί που σάπιζε» να «ξανατονωθεί» που λέει κι ο ποιητής. Ας μην παραιτηθούμε από την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά. Μεγάλα λόγια θα πει κάποιος και θα τρέξει στην ασφάλεια του κοιτάγματος της δουλειάς του… Εμείς δεν μιλάμε για μεγάλα λόγια αλλά για μικρά βήματα. Για τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην αμφισβήτηση του μονόδρομου της υποταγής και αυτών που την επιβάλλουν. Για τα βήματα που θα μας οδηγήσουν να μην αποδεχτούμε τον Καιάδα που ονομάζεται κατ’ ευφημισμόν εκπαίδευση και που ενδύεται τον «δημόσιο» και «δωρεάν» μανδύα.

Για τα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε οι εργαζόμενοι του Δημοσίου υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του λαού σε παιδεία, υγεία και εργασία, ασφάλιση και την πρόσβασή του σε φτηνά δημόσια αγαθά όπως είναι ενέργεια, νερό, μεταφορές. Για τα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε για να  ανακτήσουμε  την εθνική κυριαρχία. Μαζί μπορούμε να πορευτούμε έξω από τα πλαίσια που θέτει ο σάπιος γραφειοκρατικός συνδικαλισμός και οι πάτρωνές του. Μια στιγμή σ’ αυτή την προσπάθεια είναι και η παρέμβαση στην 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Να θυμίσουμε πως η συμμετοχή των αντιπροσώπων μας στις προηγούμενες ΓΣ της ΔΟΕ με παρεμβάσεις, ψηφίσματα και σεβασμό στο σύλλογο απέδειξαν πως δεν κάναμε ούτε  συνδικαλιστικό τουρισμό ούτε συμβάλαμε στον κομματικό οπαδισμό. Μια στιγμή είναι και η εκλογή αντιπροσώπων στις 25 Μαΐου για τη ΓΣ της ΔΟΕ στην οποία σε καλούμε να συμπαραταχθείς με το ανεξάρτητο (από κομματικούς Προκρούστες), αγωνιστικό και ενωτικό ψηφοδέλτιο της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣΔΡΑΣΗΣ.

  • Όχι και στον συνδικαλισμό της κομματικής περιχαράκωσης που υψώνει τείχη ανάμεσα στους αγωνιζόμενους. Υπηρετούμε ένα διαφορετικό μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης: την ανάγκη ενότητας πάνω σε ένα αγωνιστικό ριζοσπαστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο για το σχολείο και την κοινωνία, σε αντιπαράθεση με τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κυρίαρχη παιδαγωγική. Να ξαναβγούμε στο δρόμο! ΕΝΩΜΕΝΟΙ στον ΑΓΩΝΑ
  • Όχι στην αναμονή , την αδράνεια και τη μιζέρια. Να γενικεύσουμε και να συντονίσουμε την αντίστασή μας από τα κάτω.
  • Να δημιουργήσουμε ξανά ένα μεγάλο αγωνιστικό ποτάμι που αυτή τη φορά θα είναι αποφασισμένο να πάει πιο μακριά κόντρα στην εκπαιδευτική και εργασιακή βαρβαρότητα, την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχουν ετοιμάσει, κόντρα στα Μνημόνια, κόντρα στο Χρέος και στην ίδια την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τα επιβάλουν.
  • Να διαμορφώσουμε ένα νέο μορφωτικό ρεύμα ριζοσπαστικής παιδαγωγικής και κοινωνικής χειραφέτησης με συλλογικές ριζοσπαστικές πρακτικές, στην τάξη και το σχολείο.
  • Να δυναμώσουμε τον αγώνα για ανάγκες και δικαιώματα, γιατον κλεμμένο πλούτο που εμείς παράγουμε. για αξιοπρεπή ζωή, για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.
  • Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας με τα σωματεία μας, ως ελεύθερες, ανεξάρτητες, συλλογικότητες, τους Συλλόγους Διδασκόντων το αποφασιστικό όργανο στο σχολείο.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Για την 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

  • Γκαραγκάνη Αγγελική
  • Γκαραγκάνης Αναστάσιος
  • Ζιάκα Άννα
  • Ντόλκερας Αποστόλης
  • Παπασακελλαρίου Ηλίας
  • Παρασκευά Αναστασία
  • Σακελλαρίου Γιώργος
  • Τσιτσιμπής Γιώργος

 

Προηγούμενο άρθρο Κοντά στους αθλητές της Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας οι γονείς
Επόμενο άρθρο Σε Σχολικούς Αγώνες συμμετείχε το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας