Κοινή εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, Δευτέρα 7.00μμ., Πλ. Πλαστήρα


Από την  Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας και τον Σύλλογο Γυναικών.

Κοινή εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης ου Πολυτεχνείου διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας και ο Σύλλογος Γυναικών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πλαστήρα και όπως τόνισαν και οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι, η μαχητική παρουσία στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες του Λαϊκού Κινήματος είναι υποχρέωση όλων.

Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκαν τα εξής :

«Η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας τιμούν αγωνιστικά την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου με εκδήλωση στην πλατεία Πλαστήρα την Δευτέρα 17 Νοέμβρη ώρα 7:00 μ.μ.

Τα οράματα και οι στόχοι του Πολυτεχνείου δεν υλοποιήθηκαν. Από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και μέχρι σήμερα οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αγνόησαν τα αιτήματα εκείνα , αλλά προσπάθησαν επίμονα και με πολλούς τρόπους να αλλοιώσουν και να σβήσουν το περιεχόμενο και το νόημα εκείνης της εξέγερσης.

Η αλήθεια όμως και η μαρτυρία όλων όσων ζήσαμε τα γεγονότα εκείνα είναι ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε καθαρά πολιτικό-αντιαμερικανικό – αντιμπεριαλιστικό – αντιμονοπωλιακό – ανατρεπτικό -διεκδικητικό χαρακτήρα.

  • Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση και η Ε.Ε. στον τομέα της Παιδείας και στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας , στη μείωση των δαπανών για την παιδεία ,στον αχαλίνωτο ανταγωνισμό. Που βάζουν φραγμούς και διώχνουν από την εκπαίδευση τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Που μετατρέπουν την παιδεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
  • Εκφράζουμε την αντίθεση μας στους Τρομονόμους, στα σχέδια για το Ευρωσύνταγμα , στις διάφορες συνθήκες και τα κατασταλτικά μέτρα που εκπορεύονται από την Ε.Ε. Η καταπάτηση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων , ο ακρωτηριασμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών , η αφαίρεση των κατακτήσεων της νεολαίας και των εργαζομένων δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.
  • Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις υποτελείς στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεμένες στο άρμα της Ε.Ε. δέσμιες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων , συμμετέχουν στους διάφορους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών. Την ίδια στιγμή που ξοδεύονται εκατομμύρια εκατομμυρίων για ΝΑΤΟικές ανάγκες η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία παραπαίουν από την έλλειψη στοιχειώδους χρηματοδότησης.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου για την κατάργηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας , την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
  • Θα σταθούμε απέναντι στους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή που θέλουν την ίδρυση προτεκτοράτων την υποδούλωση και εκμετάλλευση των λαών της περιοχής μας.

Έτσι λοιπόν σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαία η λαϊκή συσπείρωση γύρω από τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, η ανάπτυξη των αγώνων για να δικαιωθούν τα μηνύματα αυτής της εξέγερσης, η πάλη για την υπεράσπιση της Ειρήνης.

Η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία δεν ταιριάζουν σε όσους ακολουθούν το δρόμο του Νοέμβρη.

Η μαχητική μας παρουσία στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες του Λαϊκού Κινήματος τελικά είναι μονόδρομος.»

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία Κ.Π.Ε.Μουζακίου & Αγροτικού Μουσείου Ιτέας
Επόμενο άρθρο Κατανομή πόρων για την εκπαίδευση όλης της Θεσσαλίας