Ειδήσεις

Κοινός στόχος η τοπική ανάπτυξη για Γ. Κωτσό και Κ. Νούσιο


Εποικοδομητική συζήτηση για σημαντικά αναπτυξιακά θέματα του Νομού Καρδίτσας είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 21/9/2019, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός με το νέο αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, η «ατζέντα» της συνάντησης περιελάμβανε:

  • Προώθηση της ολοκλήρωσης των έργων μεταφοράς νερού από τον ποταμό Αχελώο στον Θεσσαλικό κάμπο, με άμεση έναρξη λειτουργίας του από καιρό έτοιμου Υδροηλεκτρικού σταθμού της Μεσοχώρας. Ως γνωστόν ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έχει ήδη καταθέσει πρόταση να αναλάβει η περιφέρεια Θεσσαλίας την περαίωση του πολύπαθου έργου, γεγονός που επικρότησαν οι δυο συνομιλητές, συμφωνώντας να εργαστούν από κοινού για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος προς όφελος του τόπου και ιδιαίτερα του αγροτικού κόσμου.
  • Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της υλοποίησης της μελέτης κατασκευής της σήραγγας Τυμπάνου. Ένα έργο πνοής για την Αργιθέα που θα φέρει πιο κοντά τη Δυτική Θεσσαλία με την Ευρυτανία, την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία και θα επιλύσει τα πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούν τους χειμερινούς μήνες στο παλιό διανομαρχιακό οδικό δίκτυο, ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Στήριξη του πρωτογενή τομέα με αντιμετώπιση προβλημάτων όπωςτο υψηλό κόστος παραγωγής, οι ανοιχτές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, η απουσία κινήτρων παραμονής και επαγγελματικής δραστηριοποίησης των νέων στα χωριά, η αντικατάσταση του σημερινού παρωχημένου καθεστώτος άσκησης της καλλιεργητικής και εμπορικής δράσης των αγροτών από ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται στη συνεργατικότητα, στην καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, στην ποιότητα και στην καινοτομία.
  • Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων άρδευσης των καλλιεργειών και η κατασκευή κλειστών δικτύων παροχής υδάτων στον κάμπο από τις Λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου.
  • Η ενίσχυση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Νομού μας, με εκπόνηση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου υλοποίησης παρεμβάσεων ανάπτυξης του θρησκευτικού, περιηγητικού, ιατρικού και ψυχαγωγικού τουρισμού.

Ο κ. Κωτσός αφού συνεχάρη τον κ. Νούσιο για τον ορισμό του από τον περιφερειάρχη ως επικεφαλής της Π.Ε. Καρδίτσας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται πάντα στην διάθεσή του για στενή συνεργασία προς επίλυση τοπικών ζητημάτων.

Από την πλευρά του ο νέος αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε στον Βουλευτή την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερη διάθεση που δείχνει να αναδεικνύει σημαντικά προβλήματα του Νομού. Τόνισε δε πως είναι απολύτως απαραίτητη η στήριξη και η συμβολή του κ. Κωτσού στην κοινή προσπάθεια να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας, να ξεφύγει από το οικονομικό τέλμα και να εισέλθει γρήγορα σε πορεία ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών του.

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή
Επόμενο άρθρο Η Θεσσαλία του αύριο – Η ματιά του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας