Κοινό μέτωπο για τη διασφάλιση των 4 Τμημάτων ΤΕΙ της Καρδίτσας


 

Τη Δευτέρα 23/03/2015 έγινε συνάντηση στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος εκπροσώπων των 4 Τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Καρδίτσας. Η συνάντηση προκλήθηκε μετά τη διατύπωση σχετικού αιτήματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 4 Τμήματα. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Αναπλ. Καθηγητής κ. Μιχαήλ Βραχνάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Καθηγητής κ. Σταύρος Λαλάς, η Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Όλγα Γκορτζή, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Καθηγητής κ. Σωτήρης Καραστεργίου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Σπυρίδων Λάππας, ενώ τον βουλευτή κ. Νικόλαο Μιχαλάκη εκπροσώπησε η κ. Ανθούλα Κώστα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Βουλευτές ενημερώθηκαν εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τέσσερα Τμήματα της Καρδίτσας. Πέρα από τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (μείωση χρηματοδότησης, έλλειψη Επιστημονικού, Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού, κ.ά.), συζητήθηκαν ειδικότερα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και που αφορούν τα Τμήματα ΤΕΙ της Καρδίτσας. Ειδικότερα τέθηκαν στο τραπέζι τα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Η επαναφορά του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φ.Π. στο Μηχανογραφικό των προσεχών εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ.
  2. Ο διορισμός των Μελών Ε.ΤΕ.Π. (πρώην Ε.Τ.Π.) που έχουν εκλεγεί (2009-2010) αλλά δεν έχουν διοριστεί εδώ και χρόνια (δύο Μέλη για το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, ένα για το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ένα για το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου και ένα για το Τμήμα Δασοπονίας).
  3. Η μείωση του ελάχιστου αριθμού Μελών Ε.Π. από 9 σε 7 που απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων να αποκτήσει αυτοδύναμη λειτουργία.
  4. Η δημιουργία κοινής διοικητικής δομής (επαναφορά της προηγούμενης δομής του Παραρτήματος Καρδίτσας) για την εξυπηρέτησης των αναγκών των 4 Τμημάτων.
  5. Η στελέχωση με μόνιμο Τεχνικό προσωπικό των Φοιτητικών Εστιών, και
  6. Η επαναπροκήρυξη δύο θέσεων μόνιμου Επιστημονικού Προσωπικού στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου, λόγω πρόσφατης παραίτησης δύο μόνιμων μελών, και μίας θέσης στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

Οι βουλευτές συγκέντρωσαν τα αιτήματα τα οποία και θα υποβάλλουν στον Υπουργό της Παιδείας, ενώ καταβάλλεται η προσπάθεια συνάντησης με τον Υπουργό. Τέλος αποφασίστηκε η από κοινού των 4 Τμημάτων διοργάνωση ημερίδας με θέμα την προοπτική των 4 Τμημάτων, κατά το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου. Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους βουλευτές να έρθουν σε επαφή και να συνομιλήσουν με τους φοιτητές του Τμήματος.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Πρωταγωνιστές εμείς για τις σπουδές και τα όνειρά μας
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα τιμά την Εθνική Επέτειο - Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις