Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Πρωταγωνιστές εμείς για τις σπουδές και τα όνειρά μας


Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Καρδίτσας, στα πλαίσια της καμπάνιας που οργανώνει με σύνθημα: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ…

καλεί τους σπουδαστές:

Σε δημιουργία επιτροπής αγώνα την Πέμπτη 26/3 στα ΤΕΙ.

Σε τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5  που θα γίνει μετά το Πάσχα με Σύνθημα « Άσε τη ζωή που κάνεις πάλεψε για τη ζωή που χάνεις».

Το ΜΑΣ, οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συσπειρώνει στην Καρδίτσα  πάλεψαν, αγωνίστηκαν απέναντι στα μνημόνια, απέναντι στην πολιτική που επιτίθεται στις σπουδές και το μέλλον μας, βρίσκονται αντιμέτωποι, μετά τον σύντομο «μήνα του μέλιτος» και την δήθεν «σκληρή» διαπραγμάτευση,  με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Κι αυτό γιατί

Η νέα συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση αποτελεί επί της ουσίας «γέφυρα» που ενώνει παλιά και νέα μνημόνια. Αποτελεί συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από το e-mail Χαρδούβελη στο e-mail Βαρουφάκη, παραμένουν σε ισχύ όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι που τσακίζουν τις οικογένειές μας και εμάς. Είναι δηλαδή εδώ όσα μάτωσαν εμάς και τις οικογένειές μας: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση και εφαρμοστικοί νόμοι. Μαζί με αυτά στο e-mail Βαρουφάκη προβλέπεται νέα μείωση προυπολογισμών για τις σχολές μας!!!

Η θέση όλων εμάς, των φοιτητών και των σπουδαστών που αγωνιούμε για να καταργηθούν παλιά και νέα μνημόνια, για να μπει ένα τέλος στην επίθεση που δέχονται οι σπουδές και το μέλλον μας, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τους εταίρους, τους δανειστές, τις δεσμεύσεις, τους σεβασμούς στους κανόνες της ΕΕ και την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια.

  • Παλεύουμε για επιστροφή του 50%-70% των προυπολογισμών που «κλάπηκε» τα τελευταία 6 χρόνια από τις μειώσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, για επιστροφή των αποθεματικών των Ιδρυμάτων μας που «κουρεύτηκαν» 87 εκατ. από ΑΕΙ και 100 εκατ. από ΤΕΙ.
  • Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση-βιβλία-αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου.
  • Παλεύουμε για ολοκληρωμένη μόρφωση που δεν θα κόβεται και ράβεται στα μέτρα των επιχειρήσεων.
  • Παλεύουμε για κτήρια και εξοπλισμό που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
  • Παλεύουμε για να πεταχτούν έξω οι εργολάβοι από όλες τις πλευρές της λειτουργίας των Ιδρυμάτων μας.
  • Παλεύουμε για προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει.
  • Παλεύουμε για να ξηλωθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ για Πανεπιστήμια Α.Ε.
  • Παλεύουμε για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπολίων.
  • Παλεύουμε ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά
  • Παλεύουμε για το μέλλον μας μετά το πτυχίο.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξει ριζικά σελίδα το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Απέναντι στα προβλήματα και τις ανησυχίες μας υπάρχει λύση και βρίσκεται στην αγωνιστική αναζωογόνηση των συλλόγων μας.

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στη σχολική εορτή του 6ου Δημοτικού Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Κοινό μέτωπο για τη διασφάλιση των 4 Τμημάτων ΤΕΙ της Καρδίτσας