Κοπή πίτας πραγματοποιίησε το Επιμελητήριο Καρδίτσας


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στην  αίθουσα εκδηλώσεων  του Επιμελητηρίου  η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου παρουσία των μελών του Δ.Σ., του Αντιπριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασιλείου Τσιάκου , των Δημάρχων του Νομού, των Επιτίμων Προέδρων , των Προέδρων της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων ,των Εμπορικών Συλλόγων  τυο Νομού και του Επίτιμου Διευθυντή του Επιμελητηρίου. Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος κ. Αχίλλειος. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρωνας Παππάς τόνισε στην ομιλία του:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Κύριοι Δήμαρχοι

Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας

Κύριοι Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων

Κύριοι Επίτιμοι πρόεδροι του Επιμελητηρίου

Κύριε Επίτιμε Διευθυντά του Επιμελητηρίου

Κυρία και κύριοι συνάδελφοι στο Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σε μερικούς από εσάς , ίσως κάνει εντύπωση ο χώρος που φέτος επιλέξαμε , εγώ και οι συνάδελφοί μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, να πραγματοποιήσουμε την ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου μας. Η επιλογή μας να «κόψουμε» την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας εδώ , στον ίδιο χώρο που συνεδριάζουμε, καταδεικνύει δύο πράγματα:

  1. Ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση των δύσκολων και πρωτόγνωρων ωρών που περνάει ο επιχειρηματικός κόσμος και
  2. Ότι θεωρούμε τον χώρο αυτόν σπίτι μας κι έτσι ήταν φυσικό να τον επιλέξουμε.

Οι εποχές που ζούμε είναι οι πιο δύσκολες που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας μεταπολεμικά. Ο επιχειρηματικός κόσμος δοκιμάζεται καθημερινά, αγωνιώντας για το αύριο, που δυστυχώς δεν προβλέπεται ευοίωνο.

Αυτό που μπορούμε, που επιβάλλεται να κάνουμε, είναι να σταθούμε όλοι ενωμένοι. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας Διοίκηση και μέλη για το συμφέρον του επιχειρηματικού κόσμου. Τα μέλη μας περιμένουν πολλά από εμάς και δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε δράσεις που θα ανακουφίσουν και θα εξασφαλίσουν, αν είναι δυνατόν, τους συναδέλφους μας.

Οι προσπάθειές μας πρέπει να αναπτυχθούν στον τομέα της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης και πληροφόρησης . Είναι πιστεύω το πιο σημαντικό κομμάτι κι από αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε.

Οι στόχοι της Διοίκησης για το 2013 πρέπει να είναι:

–         Να αλλάξουμε την καταναλωτική συνείδηση των Καρδιτσιωτών , έτσι ώστε τα τοπικά προϊόντα να αποτελούν την πρώτη επιλογή τους. Για να γίνει πραγματικότητα  όμως πρέπει η αγορά και τα προϊόντα μας να είναι  ανταγωνιστικά , τόσο από ποιότητα , όσο και από τιμή. Και αυτό αφορά και τις εμπορικές και τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Είναι ανάγκη να πεισουμε τον καταναλωτή ότι αξίζουμε την προτίμησή του.

–         Εξίσου αναγκαία είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και κυρίως η στήριξη της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων μας , η οποία πρέπει να γίνει οργανωμένα και η προώθηση των τελικών προϊόντων σε στοχευμένες αγορές .

–         Αυτό εφάπτεται με την στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που έχουν εξαγωγική δυνατότητα. Αυτό απαιτεί έναν προσεκτικό σχεδιασμό δράσεων. Η διοργάνωση στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών καθώς και η συμμετοχή σε Εκθέσεις τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού μπορούν να αποτελέσουν την «αιχμή» του δόρατος.

Στις μέρες μας , ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι σημαντικός . Καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει δράση. Ταυτόχρονα βάλλεται από «κύκλους» που «απαιτούν» την κατάργηση των Επιμελητηρίων , θέλοντας με τον τρόπο αυτό να φιμώσουν και να αποδυναμώσουν κάθε φωνή, κάθε εκπροσώπηση της Ελληνικής Μικρομεσαίας επιχείρησης. Δεν θα τους κάνουμε αυτή τη «χάρη» όμως. Η Ελληνική μικρομεσαία Επιχείρηση έχει επιζήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και είμαστε σίγουροι ότι και πάλι θα τα καταφέρει! Ο Έλληνας επιχειρηματίας πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιβιώνει και να μεγαλουργεί!

Αυτό είναι το μεγαλείο του «επιχειρείν»!

Καλή Χρονιά σε όλους και καλές δουλειές και ας θυμόμαστε όλοι:

Σεβασμός στον καταναλωτή και στον εργαζόμενο, σημαίνει σεβασμός στον εαυτό μας!

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση της διοίκησης του Δήμου Καρδίτσας στην επιστολή του εμπόρου κ. Γιάννη Κορομπίλη
Επόμενο άρθρο Επίσπευση των πληρωμών για εκκρεμότητες αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου του 2012