Ειδήσεις

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά στην Ιερά μας Μητρόπολη


Την Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης. Στην ομιλία του ανεφέρθη στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν άγιον Ευαγγέλιον των δέκα λεπρών.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «ο Κύριος με πολλούς και διαφόρους τρόπους πλησίαζε το λαό, όπως και ο σημερινός. Θεραπεύει τους ανθρώπους και τους διδάσκει. Οι εννέα, οι οποίοι δεν προσήλθαν μετά τον καθαρισμό τους να τον ευχαριστήσουν, έδειξαν το ψυχικό τους πάθος. Ενώ πήραν την σωματική τους υγεία, δεν απέκτησαν την ψυχική τους υγεία, δεν εβίωσαν την παρουσία του Θεού, ως ολοκλήρωση του εαυτού τους. Αντίθετα, ο Σαμαρείτης παρουσιάζεται στα πρόσωπά μας και έρχεται σε εμάς, να μας διδάξει και να μας πει: ο Θεός είναι ελεήμων και φιλεύσπλαχνος».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Ο Θεός χαρίζει σε κάθε άνθρωπο. Αρκεί ο καθένας μας να δείξει στο Θεό, με τον προσωπικό του πνευματικό αγώνα, ότι είμαι κι εγώ εδώ, έλα δίπλα μου, γίνε συνοδοιπόρος στη ζωή μου. Χρειάζεται κόπος και τρόπος, για να είμαστε άνθρωποι του Θεού και της Εκκλησίας. Ο Θεός προσφέρει πλούσια το έλεός του, δεν περιμένει κάτι από εμάς, παρά μόνο την καλή μας διάθεση».

Κλείνοντας είπε: «Ο Σαμαρείτης της σημερινής ευαγγελικής περικοπής είναι για μας ένας διδάσκαλος. Μας δείχνει τον τρόπο, πως να αποδεχόμαστε , πως να απολαμβάνουμε τις δωρεές του Θεού, πως να τον ευχαριστούμε και πως να τις διαχέουμε στους άλλους ανθρώπους».

Προ της απολύσεως, ευχαρίστησε τον π. Σπυρίδωνα Προβατά, ο οποίος κατάγεται από την νήσο της Κερκύρας και παρευρέθη αυτές τις ημέρες στην Ιερά μας Μητροπόλη, καθώς τυγχάνει πνευματικός πατέρας του νέου Διακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Ιεζεκιήλ.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέες χιονοπτώσεις, νέα ταλαιπωρία - Ξανά στα λευκά ο Νομός Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής κυρού Κυρίλλου