Πρωτοσέλιδο

Νέες χιονοπτώσεις, νέα ταλαιπωρία – Ξανά στα λευκά ο Νομός Καρδίτσας


Με νέα χιονόπτωση ξημέρωσε τη Δευτέρα η Καρδίτσα αφού από χθες και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα το φαινόμενο Βίκτωρ.

Η Αριάδνη (το καιρικό φαινόμενο που μας επηρέασε την προηγούμενη εβδομάδα προκαλώντας έναν σαρωτικό χιονιά και πάρα πολλά προβλήματα) μπορεί να έφυγε, αλλά τώρα ήρθε ο Βίκτωρ που θα στροβιλίζεται επί τέσσερις μέρες (Δευτέρα έως Πέμπτη) πάνω από τη νότια Ιταλία προκαλώντας ένα κύμα διαταραχών που θα επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα μας.

Οι σημερινές νέες χιονοπτώσεις που είχαμε στο Νομό μας αυτή τη φορά ήταν ασθενείς και τουλάχιστον είναι λίγο καλύτερες και οι θερμοκρασίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κρύο δεν είναι τσουχτερό.

Το ύψος του χιονιού που έπεσε τη Δευτέρα στα πεδινά και την πόλη της Καρδίτσας δεν ξεπέρασε τα 10 εκατοστά, αλλά υπάρχει ήδη πολύ χιόνι από τις προηγούμενες μέρες και αυτό είναι που κάνει την κατάσταση δύσκολη.

Οι αποχιονισμοί συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλο το Νομό και το αρμόδιο προσωπικό τόσο της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και των έξι Δήμων παραμένει σε συνεχή εγρήγορση δουλεύοντας ακατάπαυστα.

kairiko-2

kairiko-3

kairiko-4

kairiko-5

kairiko-6

Ειδικότερα σε ό, τι αφορά στην πόλη της Καρδίτσας, η εικόνα είναι κατά πολύ καλύτερη. Οι δρόμοι έχουν καθαριστεί και στα δεξιά και αριστερά πλέον υπάρχουν ολόκληρα ΄΄βουνά΄΄ από χιόνι που σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο αφού στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που ο καιρός παρουσίασε μια μικρή ύφεση, πολλά νοικοκυριά καθάρισαν τις αυλές και τα πεζοδρόμια και οι καταστηματάρχες το χώρο μπροστά από τα μαγαζιά τους.

Ορισμένα αυτοκίνητα, πάντως, εξακολουθούν να βρίσκονται ΄΄θαμμένα΄΄ κάτω από το χιόνι κάνοντας τη διαδικασία του αποχιονισμού δύσκολη.

Πλέον το χιόνι που υπάρχει στο οδόστρωμα είναι γεμάτο νερό καθώς έχει αρχίσει να λιώνει και εκεί είναι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους πεζούς, όπως σε κάποια πεζοδρόμια που δεν καθαρίστηκαν ή ΄΄κοκκάλωσαν΄΄ αμέσως και γλιστράνε επικίνδυνα.

Τα σχολεία σε όλο το Νομό Καρδίτσας παρέμειναν κλειστά και τη Δευτέρα. Στον Δήμο Καρδίτσας λειτούργησαν μόνον οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Από την άλλη, δύσκολα συνεχίζεται και η αποκομιδή των απορριμμάτων που σταμάτησε τις πρώτες μέρες του προηγούμενου σαρωτικού χιονιά και τώρα έχει ξεκινήσει και πάλι, αν και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

 

Που χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία πρωινή ενημέρωση (Δευτέρα) της Αστυνομίας αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία:

-Επ. Ο. Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος».

-Επ. Ο. Μουζακίου -Στεφανιάδας, από 7ο έως 29ο χλμ., θέση «Αγ. Νικόλαος».

-Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 31ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου), από 20ο έως 42ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρδίτσας Μητρόπολης – Μεσενικόλα – Ιερά Μονή Κορώνης -Τσαρδακίου, από 20ο έως 42ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρδίτσας- Λ. Σμοκόβου, από 46ο έως 62ο χλμ.

-Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».

-Περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

 

Οι προβλέψεις γι ΄ αυτή την εβδομάδα

Την Τρίτη 17/01 οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη να αναμένονται στη Δυτ. Ελλάδα και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία και στη Δυτ. Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά για την Καρδίτσα:

– Την Τρίτη αναμένεται χιονόνερο από το μεσημέρι και μετά. Οι θερμοκρασίες από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

– Την Τετάρτη θα ξυπνήσουμε με χιονόνερο και με 3 βαθμούς Κελσίου. Στις 20.00 προβλέπεται χιονόπτωση και στη διάρκεια της νύχτας χιονόνερο.

-Την Πέμπτη το πρωί αναμένονται νέες χιονοπτώσεις, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 0 έως -4 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι θα έχουμε χιονόνερο και μέσα στη νύχτα ασθενή χιονόπτωση.

-Την Παρασκευή το πρωί θα υπάρχει νέα ασθενής χιονόπτωση που το μεσημέρι θα μετατραπεί σε χιονόνερο και μετά και πάλι σε ασθενή χιονόπτωση. Οι θερμοκρασίες από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

– Ίδιο το σκηνικό και το Σάββατο με εναλλαγή χιονοπτώσεων και χιονόνερου. Στα ίδια επίπεδα και οι θερμοκρασίες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μουσικό Παραμύθι "Η Πράσινη Σκουφίτσα"
Επόμενο άρθρο Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά στην Ιερά μας Μητρόπολη