Κύριε (νέε) Δήμαρχε τι χρονιά έχετε εκεί στο Δημαρχείο;


Προ ολίγων ημερών με πραγματική κατάπληξη και απογοήτευση διάβασα την δήλωση του (νέου) Δημάρχου σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Αντιγράφω επί λέξει:

“ …Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και ιδιαίτερα τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου, με τον οποίο είχαμε τακτικές επαφές το προηγούμενο διάστημα, για την κατανόηση της ανάγκης να συμπεριληφθεί ο Δήμος μας…” μπλα μπλα μπλα

Και διερωτώμαι. Είναι δυνατόν; Τόση εμμονή με τον παλαιοκομματισμό με το καλημέρα σας;

Τι μας λέει με άλλα λόγια; Πρώτον, ότι πέντε μέρες Δήμαρχος κατάφερε και εξάλειψε το πρόβλημα της φτώχειας στον Δήμο και δεύτερον (και κυριότερο) ότι ευτυχώς που είναι ΠΑΣΟΚ διότι με τις γνωριμίες (σ.σ. Βύσματα) σαράντα χρόνια τώρα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, και επειδή είναι κολλητός του υφυπουργού, κατάφερε και μας έβαλε στο πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Παρατηρήστε ότι όταν αναφέρεται στην ηγεσία του Υπουργείου αναφέρει μόνο τον υφυπουργό κο Κεγκέρογλου (που τυγχάνει ΠΑΣΟΚ) και όχι τον υπουργό κο Βρούτση που προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία. Και ερωτώ. Είναι αυτή τοποθέτηση πολιτικού ανδρός; Είναι σύγχρονη διοίκηση; Αυτό είναι το όραμά του;

Θα με συγχωρέσετε κύριε Δήμαρχε αλλά αυτά είναι τοποθετήσεις κομματαρχών περασμένων δεκαετιών και δεν αρμόζουν ούτε στη θέση με την οποία σας τίμησαν οι πολίτες (και την οποία θέση οφείλετε να τιμήσετε κι εσείς με τις πράξεις σας) ούτε στο ήθος που οφείλει να επιδεικνύει ένας πολιτικός που θέλει να λογίζεται σύγχρονος.

Το ζητούμενο δεν είναι η υφαρπαγή επιδοματικών πολιτικών πρόσκαιρα και ευκαιριακά δια μέσου του μπάρμπα στην Κορώνη. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη για όλους τους πολίτες της Καρδίτσας, με σύγχρονους όρους και ως αποτέλεσμα χρηστής διοίκησης και ρεαλιστικού σύγχρονου και μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Η δεκαετία του ’80 καλώς ή κακώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θα πρότεινα, λοιπόν, να μην παριστάνετε τον Σταμάτη Γαρδέλη της πολιτικής σκηνής και να προσγειωθείτε ξανά στο 2014. Καλή αρχή στα νέα σας καθήκοντα.

 

Στέφανος K. Κατσάρας
Ψυχολόγος MSc

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Αργιθέας κτύπησε το κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση Τιμοθέου στους νέους φοιτητές στην πόλη μας