Ο Δήμαρχος Αργιθέας κτύπησε το κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Και φέτος ακούστηκε το κουδούνι να καλεί τους μαθητές για τον αγιασμό και την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Οι παιδικές φωνές γεμίσαν τα προαύλια των σχολείων και τις πλατείες των χωριών. Χωριό χωρίς παιδικές φωνές είναι καταδικασμένο στο γύρισμα του χρόνου.
Τρία χωριά τις Αργιθέας καμαρώνουν για τα σχολεία τους και αντιστέκονται στη γεροντική… μονοχρωμία και στην ερήμωση. Παραμένουμε νοσταλγοί ενός παρελθόντος που δεν επιστρέφει, αλλά με προγραμματικό στόχο να «γυρίσουμε το ρολόι» στην Αργιθέα και να διευκολύνουμε όπου και όσο μπορούμε το εκπαιδευτικό έργο.
Πρώτος σταθμός του Δημάρχου Αργιθέας, κ. Λάμπρου Τσιβόλα, των Αντιδημάρχων (Θανάση Καραγεώργου και Βασίλη Στεργίου) και του Δημοτικου Συμβούλου Γιώργου Κατσιάνη, το Ανθηρό, άλλοτε κεφαλοχώρι με πολλές δεκάδες παιδιών (Δημοτικού και Γυμνασίου) και τώρα έδρα του Δήμου Αργιθέας με 10 μαθητές στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο, που για να λειτουργήσουν ενισχύονται με μαθητές από τα διπλανά χωριά Θερινό και Μεσοβούνι.
Επόμενος σταθμός το Πετρωτό (παλιά ονομασία Λιάσκοβο) με τους τρεις μαθητές και τον δάσκαλο Δημήτρη Κοντογιάννη. Ο δάσκαλος που απολαμβάνει την μεγαλύτερη αγάπη από τους μαθητές του, κυριολεκτικά τον έχουν σαν… πατέρα.
Τελευταίος σταθμός το Αργύρι, το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου αλλά και από την πρωτεύουσα του νομού. Στη διαδρομή συναντήσαμε τα κλειστά σχολεία του Μαράθου (2 σχολεία) των Βραγκιανών (5 Δημοτικά, το 1 διθέσιο και το Γυμνάσιο) και του Καταφυλλίου (3 σχολεία).
Φτάνοντας στο Αργύρι μας περίμεναν οι δασκάλες με τους μαθητές τους, καθώς και πολλοί γονείς. Το σχολείο έχει 7 μαθητές στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο. Πολλά παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας είχαν μεταβεί στο γυμνάσιο στο Ραυτόπουλο Ευρυτανίας για τον εκεί αγιασμό.
Φανερά συγκινημένος ο Δήμαρχος Αργιθέας, αφού τους ευχήθηκε «καλή χρονιά και καλή πρόοδο», είπε στους μικρούς μαθητές: «… γιορτάζω μαζί σας σήμερα, γιατί με γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία η δική σας παρουσία, δέκα μέρες αφότου ανέλαβα τη διοίκηση του δήμου Αργιθέας. Είναι φανερό ότι εσείς αποτελείτε τη φύτρα και το μέλλον του Δήμου και της Αργιθέας… Σεις θα βάλετε τα δυνατά σας για να πάτε καλά στα μαθήματά σας και εγώ σας υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα σας για να είναι λυμένα τα αυτονόητα προβλήματα της φοίτησής σας…». Συγχρόνως κάλεσε τους μαθητές να τον επισκεφτούν στο δημαρχείο και τους έδωσε το τηλέφωνό του για να κάνουν συνεχώς τα… παράπονά τους στο δήμαρχο.
Στη συνέχεια ζήτησε από τους δασκάλους να του παραδώσουν τον κατάλογο των αναγκαίων ειδών (τετράδια, γραφική ύλη κλπ.) που απαιτούνται και υποσχέθηκε ότι τα έξοδα αυτά θα καλυφθούν από το Δήμο Αργιθέας.
Τέλος δήλωσε ότι ό ίδιος αναλαμβάνει το ρόλο του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας, αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει η νέα δημοτική αρχή στην εκπαίδευση των παιδιών της Αργιθέας.
Το Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

Προηγούμενο άρθρο Κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρδίτσας σε σχολεία του Νομού
Επόμενο άρθρο Κύριε (νέε) Δήμαρχε τι χρονιά έχετε εκεί στο Δημαρχείο;