Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Αποτυχημένος ο νόμος Κατρούγκαλου


«Η αποκαλούμενη έξοδος από τα μνημόνια είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αδιανόητων ψεμάτων αυτής  της κυβέρνησης». Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM» ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κώστας Τσιάρας. «Η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες απέχει πολύ από αυτό το οποίο παρουσιάζει ως πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, ο κ. Τσιάρας τόνισε: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ υπάρχει μια στροφή στη ρεαλιστική πολιτική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο βήμα της ΔΕΘ τα τελευταία δύο χρόνια καταθέτοντας, κοστολογημένες προτάσεις για το πώς θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία και να αναδιοργανωθεί η Πολιτεία» υποστήριξε ο κ. Τσιάρας, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ οραματίζεται ένα Κράτος που καταφέρνει να εμπνέει εμπιστοσύνη και να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Αναφορικά με όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» σχετικά με τον νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Τσιάρας επανέλαβε την ανάγκη κατάργησης του ασφαλιστικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η εφαρμογή του έδειξε ότι νόμος αυτός απέτυχεστην πράξη, καθώς οι διατάξεις του αναθεωρούνται συνεχώς επί τα χείρω για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους[…] «Είναι ένας αποτυχημένος νόμος διότι έχει δημιουργήσει απόλυτη ασφυξία στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες» προσέθεσε.Υπογράμμισε, δε, πως η ΝΔ προκρίνει «μια διαφορετική λογική του ασφαλιστικού συστήματος, με χαμηλότερες εργοδοτικές και εργατικές εισφορές, που δημιουργούν και χώρο για αύξηση της απασχόλησης και περιθώρια τόνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων».

Σε ό,τι αφορά τα περί ανανέωσης στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως «το πολιτικό σύστημα οφείλει να προσελκύσει στους κόλπους του νέους ανθρώπους. Όχι απαραίτητα σε ηλικία, αλλά ανθρώπους που δεν ασχολούνταν ενεργά με την πολιτική και σήμερα έχουν τη διάθεση και την θέληση να προσφέρουν στην πατρίδα μας». Επεσήμανε, δε πως «την ίδια στιγμή που στη ΝΔ υπάρχει η διάθεση από την πλευρά της συμμετοχής νέων προσώπων, στο κυβερνών κόμμα φαίνεται ξεκάθαραη αδυναμία του πρωθυπουργού, ο οποίος, τελικά δεν μπορεί ούτε να εκλέξει τον άνθρωπο της δικής του επιλογής ως γραμματέα του του κόμματος του».

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΑ: Έναρξη των εγγραφών στην ακαδημία ποδοσφαίρου
Επόμενο άρθρο Καταγραφή των ζημιών από το Δήμο Μουζακίου