Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Ενσαρκωτής της Εθνικής Συμφιλίωσης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης


Η απώλεια του Κωσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα κεφάλαιο μεγάλων προσωπικοτήτων που σημάδεψαν με την παρουσία τους την πολιτική ζωή και την πορεία του τόπου για πάνω από 60 χρόνια.

Ζώντας σε μια ταραχώδη εποχή με πυκνά πολιτικά γεγονότα, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεχώρισε για την διορατικότητα καιτην ικανότητά του. Σε μια Ελλάδα, με μια γενιά πολιτικών ανδρωμένη μέσα από το καμίνι ενός παγκοσμίουπολέμου και ενός εμφυλίου σπαραγμού,  σε μια κοινωνία με πληγές και μνήμες ανοικτές, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατάφερε να υπερβεί  τα πάθη του παρελθόντος και να πετύχει στην πράξη την εθνική συμφιλίωση.

Πολεμήθηκε λυσσαλέα από τον λαϊκισμό. Και  τον πολέμησε με πάθος σε όλη την πολιτική του πορεία, λέγοντας την Αλήθεια στους Έλληνες πολίτες. Ρεαλιστής και πραγματιστής πολίτικος, υπέρμαχος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, την οποία τίμησε με τον καλύτερο τρόπο εντός των κοινοβουλευτικών εδράνων για χρόνια, αδιάλειπτα γενναιόδωρος προς τις νέεςγενιές και παθιασμένος με την πολιτική στην ουσία της μέχρι το τέλος, ο «Ψηλός» των Ελλήνωνπρόταξεπάντα το συμφέρον του τόπου, αψηφώντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος.

 

Η πολιτική του διαδρομήαφήνεται στον ιστορικό του μέλλοντος για να κριθεί. Η πολιτική του σκέψη, ωστόσο, οι φιλελεύθερες ιδέες του, το όραμά του για την Πατρίδαέχουν βρει την ιστορική τους δικαίωση στις συνειδήσεις των πολιτών, ακόμα και από όσους τον αντιπολιτεύτηκαν.

 

Αυτή την τεράστια παρακαταθήκη κληροδοτεί στην χώρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η μνήμη.

*Ο κ. Τσιάρας θα βρίσκεται την Πέμπτη 01 Ιουνίου στα Χανιάπροκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του Επίτιμου Προέδρου του Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην γενέτειρά του, Αργουλιδέ  Χανίων.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Δημ. Σχολείο Ν. Μοναστηρίου
Επόμενο άρθρο Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας