Πρωτοσέλιδο

Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας


Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ., καταδικάζει και καταγγέλλει τη χθεσινή επίθεση και χειροδικία <<οργισμένου πολίτη>>  ενάντια σε γιατρό  και νοσηλεύτρια  στο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων .

Οι Γιατροί και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Κ και ιδιαίτερα στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών δέχονται καθημερινά τα ξεσπάσματα και τα φραστικά επεισόδια αγανακτισμένων πολιτών  με την ζωή τους πολλές φορές να διατρέχει άμεσα κίνδυνο.

Αποκορύφωμα όλων ήταν το χθεσινό θλιβερό περιστατικό.

Τονίζουμε  ότι οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Κ., είμαστε στην ίδια πλευρά με τους ασθενείς και ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την εξυπηρέτησή τους, πολλές φορές ξεπερνώντας  τα όρια της αντοχής μας .

Θεωρούμε άδικο η οργή των ασθενών να στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες.

Πρέπει  να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι η ισοπέδωση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας οδήγησε σε αυξημένη προσέλκυση  ασθενών στο Γ.Ν.Κ με τα γνωστά αποτελέσματα .

Καλούμε την Διοίκηση του Γ.Ν.Κ  να αυξήσει σε ανθρώπινο δυναμικό την υπηρεσία φύλαξης, ώστε να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων.

Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και κυρίως συνεργάσιμοι με τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τέτοιου είδους περιστατικά και συμπεριφορές είναι κατακριτέα και δεν γίνονται αποδεκτά.

 

Για την Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου καταδικάζει την επίθεση

Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Καρδίτσας την Τρίτη 30-05-17, η Διοίκηση του Νοσοκομείου καταδικάζει απερίφραστα τα οποιαδήποτε περιστατικά βίας, ιδιαίτερα όταν αυτά εκδηλώνονται εναντίον του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, που καθημερινά δίνει με αυταπάρνηση την μάχη για την προάσπιση της υγείας των ασθενών ειδικά και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα. Η Διοίκηση του Γ.Ν.Κ. δηλώνει ότι, τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να συμβαίνουν στο Νοσοκομείο, κάνει ότι είναι δυνατόν να αποφεύγονται και καλεί τους συμπολίτες με τον τρόπο τους να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας


                              Βάιος Χ. Βαρελάς

                                                                                    

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Ενσαρκωτής της Εθνικής Συμφιλίωσης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Επόμενο άρθρο Επιτυχίες για το ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης