Κ. Αγοραστός: «Τουλάχιστον η κα Διαμαντοπούλου ήταν ειλικρινής και φυσικά η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη…»


 «Η Υπουργός Παιδείας ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: επελέγη να μην δεχτεί φέτος σπουδαστές, άρα να οδηγηθεί σταδιακά στο λουκέτο, το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Καρδίτσας παρ’ ότι έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα στο Καρπενήσι και την Δράμα επειδή το Καρπενήσι έχει μόνο ένα Τμήμα ΤΕΙ, ενώ στη Δράμα έκλεισε ένα άλλο Τμήμα, αυτό της Οινολογίας. Εξυπακούεται ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για την απόφαση αυτή».

 Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με την Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου Βουλευτές και εκπρόσωποι των φορέων της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Καρδίτσας.

Ενώπιον των Βουλευτών κ. κ. Νίκου Σαλαγιάννη, Μαρίας Θεοχάρη, Κώστα Τσιάρα και Σπύρου Ταλιαδούρου, εκπροσώπων της Ιεράς Μητρόπολης του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, των Δημάρχων Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλού, Μουζακίου κ. Γιώργου Κωτσού και εκπροσώπων των φορέων της Καρδίτσας, των καθηγητών και των σπουδαστών του ΤΕΙ, ο κ. Κώστας Αγοραστός ζήτησε από την κα Διαμαντοπούλου ό,τι είχε ζητήσει από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετο σε ανάλογη συνάντηση πριν λίγες ημέρες: τα στοιχεία που ελήφθησαν υπ’ όψιν ώστε να ανασταλεί η είσοδος σπουδαστών στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Καρδίτσας και όχι στα ανάλογα Τμήματα στο Καρπενήσι και την Δράμα.

Σχολιάζοντας την προαναφερθείσα απάντηση της Υπουργού Παιδείας, ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «η κοινωνία της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας βιώνει αίσθημα αδικίας», ενώ, επιχειρηματολόγησε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του Τμήματος της Καρδίτσας επισημαίνοντας ότι είναι το μοναδικό που έχει αξιολογηθεί από εξωτερικό αξιολογητή μετ’ επαίνων, διαθέτει υποδομές, είναι επαρκώς στελεχωμένο, λειτουργεί γραφείο διασύνδεσης και υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα».

Με αφορμή την επισήμανση της κας Διαμαντοπούλου ότι επίκεινται γενικότερες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε και έγινε δεκτό από την Υπουργό Παιδείας να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα νέες συναντήσεις στο Υπουργείο για τα Τμήματα του ΤΕΙ στη Λάρισα και τα Τρίκαλα.

«Οι όποιες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να γίνονται ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία σε τελική ανάλυση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση των σπουδών.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει από το ένα άκρο, την υπερτροφική τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα στην Ελλάδα, γεγονός για το οποίο οι ευθύνες διαχέονται συνολικά στο πολιτικό σύστημα των προηγούμενων δεκαετιών, να φθάσουμε στο άλλο, να καταργούνται Τμήματα που προσφέρουν αποδεδειγμένα, με μόνο στόχο την πρόσκαιρη εξοικονόμηση χρημάτων για τον έλεγχο της τρόικας», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Αναφορά της Μ. Θεοχάρη: Συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ ζητούν οι Δήμοι Καρδίτσας, Παλαμά, Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Λάμπρου Τσιούκη