Κ. Γκαβογιάννης: «Ακόμα και τώρα μοιράζουν λεφτά στον εαυτό τους»


Έστω και στο όριο, ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, μια απόφαση που όπως είπε και η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι ευθέως αντισυνταγματική.
Εκτός όμως από αντισυνταγματική είναι και ανήθικη γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θυσίες και τα δεινά του ελληνικού λαού. Την ώρα που οι Έλληνες βιώνουν τα απεχθέστερα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν δραστικά τα εισοδήματά τους σε σημείο που πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν λεφτά στον εαυτό τους.
Με την  ψήφο σ’ αυτή την τροπολογία οι βουλευτές έδειξαν για άλλη μια φορά την απόσταση που τους χωρίζει από το λαό και απέδειξαν πως εκείνο που τους απασχολεί είναι απλώς να καταφέρουν να είναι ξανά βουλευτές. Όσο για τα ίδια τα κόμματα από τη στιγμή που είναι υπερχρεωμένα δεν δικαιούνται να διεκδικούν επιχορηγήσεις.
Όλοι βλέπουμε καθημερινά την εξαθλίωση πολλών συνανθρώπων μας και το ανελέητο κυνηγητό των τραπεζών ακόμα και εναντίων εκείνων που οφείλουν μικροποσά. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή οι αγρότες δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα μικροδάνειο και οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν εκτός από τις δυσκολίες της οικονομικής ύφεσης και τον απόλυτο κατατρεγμό από τις τράπεζες, ενώ τα νοικοκυριά δέχονται τις ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιριών σε περίπτωση που καθυστερήσουν έστω και μια μέρα κάποια δόση.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αποτελεί πρόκληση τα υπερχρεωμένα κόμματα να ψηφίζουν τροπολογίες για χρηματοδότηση του εαυτού τους. Αγνοήθηκε τελείως το νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και απλά στη Βουλή ψήφισαν για να πάρουν τα χρήματα. Με αυτή την τροπολογία παίρνουν 28,9 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δοθούν επιπλέον περίπου 8 εκατομμύρια δημόσιου χρήματος ως εκλογική επιχορήγηση! Ήδη από τις αρχές του 2011 έχουν λάβει περίπου 44,2 εκατομμύρια ως τακτική επιχορήγηση και επιδότηση για επιμορφωτικούς σκοπούς.
Κανείς βέβαια δεν απορεί από τέτοιες πρακτικές, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που οι βουλευτές παίρνουν αποφάσεις για να τακτοποιήσουν τον εαυτό τους και το κόμμα τους, εκείνο όμως που πρέπει και θέλουμε όλοι να ρωτήσουμε του Καρδιτσιώτες βουλευτές είναι γιατί το ψήφισαν; Αισθάνονται ικανοποιημένοι από τη στάση τους και πως αυτή συμβαδίζει με το όφελος της Καρδίτσας και των Καρδιτσιωτών;  Ας μας απαντήσουν.

Κώστας Γκαβογιάννης, υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλες καταστροφές στο ελατοδάσος της Καστανιάς από την κακοκαιρία
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών