Κ. Παπαλός: «Αναβαθμίζουμε με έργα τον οικισμό του Μαύρικα»


Στην αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού Μαύρικα, αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά τα δύο έργα  βασικών υποδομών που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής δικτύου ομβρίων προϋπολογισμού 438.531,90 € με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ, μέσω του οποίου θα κατασκευαστούν αγωγοί μήκους 1841 μ και 90 φρεάτια και το έργο κατασκευής δικτύων οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού, προϋπολογισμού 507.015 €  με φορέα υλοποίησης το Δήμο και αντικείμενο την πλήρη κατασκευή τμήματος του κεντρικού δρόμου και δημοτικών δρόμων μήκους 1340 μ. και την ολοκλήρωση του δικτύου ηλεκτροδότησης του οικισμού.

Για την ένταξη των δύο έργων ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Ο οικισμός των ΡΟΜΑ στη θέση Μαύρικας στερείται βασικών υποδομών, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του – που αποτελούν ούτως ή άλλως μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, η οποία είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας- να είναι άθλιες και υγειονομικά πολύ υποβαθμισμένες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους μας.

Γι’ αυτό και ως Δημοτική Αρχή  προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να βελτιώσουμε με έργα, παρεμβάσεις και δράσεις την ποιότητα της ζωής τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός επιδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση έργων σε οικισμούς ΡΟΜΑ στη Θεσσαλία, διασφάλισαν τη χρηματοδότηση της σχετικής πρόσκλησης της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας που αφορά τη «βελτίωση περιοχών που κατοικούνται από ευπαθείς ομάδες» με 3.000.000 €.

Ως Δήμος Καρδίτσας αξιοποιώντας την πρόσκληση,  επιδιώξαμε και εντάξαμε δύο σημαντικά έργα για τους κατοίκους του οικισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 € περίπου. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ένταξη των δύο έργων και την άριστη συνεργασία που είχαμε για μία ακόμα φορά με την Περιφέρεια Θεσσαλίας »

 

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων για χορήγηση άδειας στάσιμης καντίνας σε ιδιόκτητο χώρο στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών της νέας δημοκρατίας