Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας : Να απαντήσει η Κυβέρνηση για την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ offshore


Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ν. Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο με αφορμή τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ offshore», κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση που υπογράφει και οΒουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν την Κυβέρνηση, ότι επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας.
Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους:
«από τις 26/8/2015, δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους σε παλαιότερη ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Η σιωπή της Κυβέρνησης γύρω από το θέμα αυτό, είναι εκκωφαντική. Εδώ και 9 μήνες δεν έχει δώσει καμία απάντηση και ξαφνικά νομοθέτησε τις προϋποθέσεις απαλλαγής εκείνων των πολιτικών, που κατά παράβαση του νόμου συμμετείχαν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες.». Και τονίζουν:
«οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της Κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται.Είναι απολύτως σαφές ότι η δήθεν «αδιάφθορη αριστερή Κυβέρνηση» έχει απωλέσει διαπαντός το ηθικό πλεονέκτημα, την αξιοπιστία και έχει βυθίσει τη χώρα στη μεγαλύτερη ηθική, αξιακή και οικονομική κρίση.».
Τέλος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν μεταξύ άλλων:
«τι γνωρίζει η Κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».

Προηγούμενο άρθρο Προχωρούν εντατικά επτά εργολαβίες συντήρησης του οδικού δικτύου
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εργαστήρι παραδοσιακής ενδυμασίας