Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εργαστήρι παραδοσιακής ενδυμασίας


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το εργαστήρι παραδοσιακής ενδυμασίας και οι ασκήσεις μουσικοκινητικής αγωγής, τα οποία συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας και η Δ/νση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καρδίτσας. Οι μικροί φίλοι του 2ου Παιδικού Σταθμού και των 1ου και 2ου Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή ενδυμασία του τόπου τους και μέσα από διάφορες ασκήσεις μουσικοκινητικής αγωγής έκαναν το πρώτο τους σεργιάνι στους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια της Καρδίτσας. Ο στόχος του εργαστηρίου παραδοσιακής ενδυμασίας και των μουσικοκινητικών ασκήσεων αγωγής , που ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά φυσικά και αβίαστα κάποια από τα βασικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η ενδυμασία, το τραγούδι και ο χορός, επιτεύχθη σε μεγάλο βαθμό.
Το Σάββατο από τις 17.00 μ. μ. έως τις 21.00 μ. μ. οι δάσκαλοι χορού, οι ερευνητές και οι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποντιακούς χορούς από τον Διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Χορού, Κώστα Σαχινίδη, χορούς του ορεινού όγκου από την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και δασκάλα χορού Έφη Γιώτη και από τον Απόστολο Φιρφιρή τ. Σχολικό Σύμβουλο δυο σπάνια σεργιάνια και τον χορό της συγχώρησης, που θα χορέψουν όλα τα χορευτικά στο 4ο Αντάμωμα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Σεπτεμββρίου 2016 στο Δήμο Κιλελέρ. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Οι εκδηλώσεις «Μέρες Παράδοσης 2016» κορυφώνονται την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 11.00 π. μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέτρο, όπου θα πραγματοποιηθεί μια μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία παίρνουν μέρος: Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ», η Χορευτική Ομάδα Πεζούλας, το Κέντρο Πολιτιστικών Ερευνών Πεδινής Θεσσαλίας, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας «Καλλίχορος», ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού και το Χορευτικό Τμήμα του Απόλλωνα.
Η χορωδία και τα χορευτικά τμήματα θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς με τη συνοδεία μιας αξιόλογης ορχήστρας που απαρτίζεται από τους: Χρήστο Κιτσόπουλο, κλαρίνο, Στέφανο Γεωργίου, βιολί, Βασίλειο Νταλάρα, τραγούδι, Μάριο Σαριμιχαηλίδη, λαούτο-τραγούδι και Γιάννη Σερίφη, κρουστά. Την ευθύνη παρουσίασης του προγράμματος ανέλαβε η Βανέσσα Στυλοπούλου.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Τσιάρας : Να απαντήσει η Κυβέρνηση για την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ offshore
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ