Ειδήσεις

Λέκκας: Πιθανός ένας μετασεισμός της τάξης των 4,3 – 4,4 Ρίχτερ


Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά επανέλαβεο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και πρόσθεσε πως «δεν θα μας εκπλήξει ένας μετασεισμός μεγέθους 4,3 – 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», ίσως και σε μια εβδομάδα από τώρα.

Κάτι τέτοιο, όπως τόνισε στην ΕΡΤ, θα στοιχειοθετήσει πως ο σεισμός 5,1 R της Παρασκευής ήταν ο κύριος σεισμός, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως ενδεχομένως; να μην είναι αισθητός σε πολλούς κατοίκους.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε ακόμη πως «έχουμε ένα πολύ ισχυρό δομικό ιστό», γι’ αυτό και δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες ζημιές, ενώ τόνισε πως «η κρατική μηχανή κινήθηκε ακαριαία».

Επιπλέον, ο κ. Λέκκας εξέφρασε την εκτίμηση πως εκτονώθηκε η ενέργεια από το ρήγμα της Πάρνηθας, λέγοντας πως «απ’ το ρήγμα της Πάρνηθας τελειώσαμε» και ότι «δεν θα ξαναδώσει» πάλι τέτοιο σεισμό.

Όπως είπε, το συγκεκριμένο ρήγμα «ήταν μια έκπληξη για εμάς», αναφέροντας πως αυτό ισχύει και για το 1999 που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του αλλά και στον σεισμό της Παρασκευής «όταν είδαμε το ¼ του ρήγματος να σπάει και να δίνει πάλι σεισμό». «Ήταν υπολειπόμενες δυνάμεις του ρήγματος», είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο Για φαντάσου...γλυκά ξυπνήματα στο...φεγγάρι
Επόμενο άρθρο Ο Σταύρος Αργύρης ανανέωσε με την ΑΣΑ