Πρωτοσέλιδο

Λουκέτο σε όλη τη χώρα – Κλείνουν καφέ, μπαρ, εστιατόρια, εκκλησίες, εμπορικά κέντρα


Το κλείσιμο όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ανακοίνωσε  ο Βασίλης Κικίλιας. «Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κοροναϊού. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα κλείνουν:

  • Εμπορικά κέντρα.
  • Καφέ- μπαρ-καφετέριες
  • Εκκλησίες
  • Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις

Παραμένουν ανοιχτά

  • Σούπερ μάρκετ
  • Φαρμακεία
  • Τράπεζες
  • Καταστήματα λιανικής
  • Ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα
  • Ντελίβερι – καταστήματα με take away
  • Ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας

190 τα κρούσματα

Σχετικά τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα στη χώρα μας ο  κ. Τσιόδρας τόνισε:

«Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση (σ.σ. είναι τα λεγόμενα ορφανά).

Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι.

Οι ανακοινώσεις των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας και του Υπουργού Βασίλη Κικίλια επιβεβαίωσαν και το ρεπορτάζ του in.gr σχετικά με το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων, των καφετεριών και μπαρ, των εστιατορίων ή άλλων κέντρων διασκέδασης που παρέμεναν ανοικτά.

Αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, και θα αφορούν και τους υπόλοιπους χώρους μαζικής συνάθροισης.

Αλλωστε, η ανακοίνωση της πιθανής ύπαρξης κρούσματος στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, επισπεύδει τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το «λουκέτο» σε όλα τα καταστήματα.

Τις τελευταίες ημέρες, και παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των επιστημόνων να μην πηγαίνει ο κόσμος σε χώρους όπου υπάρχουν πολλά άλλα άτομα, παρατηρείται ένα αντίστροφο φαινόμενο.

Το κλείσιμο των σχολείων έστρεψε τους νέους στις καφετέριες και τα μπαράκια με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον ξεκάθαρα σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι ο κοροναϊός θα επεκταθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες και λόγω του συγχρωτισμού πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Επομένως, η μόνη λύση που πρέπει να δοθεί είναι η υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να μένουν στο σπίτι τους οι πολίτες.

Ετσι, με κλειστά σχολεία, γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα και κινηματογράφους, σειρά παίρνουν και οι χώροι διασκέδασης (ήδη έκλεισαν τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης).

Βεβαίως, θα είναι αυστηρά τα πρόστιμα σε όσους αποφασίζουν να ανοίξουν κατά παράβαση του νόμου. Πλέον η λογική του «μένουμε σπίτι» επιχειρείται να περάσει σε όλους μέχρι τουλάχιστον να περιοριστεί η επιδημία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα μέτρα για τον κορωνοιό από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νικητής της 9ης αγωνιστικής τάβλι ο Σεραφείμ Μηλιώνης