Μάξιμος: Θα θυμόμαστε τον Κύριλλο ως ταπεινό δεσπότη


«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με την αθεΐα να προβάλλεται ως σύγχρονος τρόπος ζωής, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη το παράδειγμα του καλοκάγαθου και συνετού ιεράρχη που μας άφησε ως παρακαταθήκη ο αείμνηστος δεσπότης μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο που τελέστηκε για το μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Κύριλλο στο μητροπολιτικό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημείωσε, επίσης, τα εξής:

«Τον μακαριστό δεσπότη τον γνώρισα στα μαθητικά μου χρόνια όταν υπηρετούσε ως θεολόγος στο Γυμνάσιο Ιτέας Καρδίτσης, όπου τελείωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές. Τον θυμούμαι πράο και προσηνή να διδάσκει όχι μόνο το λόγο του Θεού αλλά και να εργάζεται για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.

Αλλά και αργότερα, αρχικά ως πρωτοσύγκελος και στη συνέχεια ως επίσκοπος, υπηρέτησε με ταπεινοφροσύνη και απλότητα στη μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, στην οποία υπάγεται και η γενέτειρά μου, την οποία συχνά επισκεπτόταν λόγω του προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνοις μαρτυρήσαντος, που ιδιαιτέρως ευλαβούνταν.

Θα τον θυμούμαστε ως τον ταπεινό επίσκοπο που διακρίθηκε για τη σεμνότητα με την οποία διακόνησε τον λαό της μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων».

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ Καρδίτσας: Τι σημαίνει παράταση της δανειακής σύμβασης; Σημαίνει μνημόνιο, αντιλαϊκή πολιτική
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την ΚΑΠ 2014-2020 στο Παλαιοκκλήσι από τον Α.Σ. Καρδίτσας «Η Νέα Ένωση»