Μέρες Μουσικής & τα μομπίλ των αντιθέτων στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου


Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, για 2 Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014 που οργάνωσε η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Future Library», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση» ο Βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου με την υπερπολύτιμη βοήθεια της εθελόντριας Βασιλικής Τσουλά-Τραντέρου και αρκετούς γονείς παιδιών, έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά, όμορφα μομπίλ με ήρωες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, αλλά και ζευγάρια αντιθέτων που φέτος ήταν και το θέμα όλων των δράσεων.
Έπειτα, όλοι μαζί, από μια λίστα με περίπου 20 ήρωες βιβλίων και παραμυθιών ψηφίσαμε τους αγαπημένους μας ήρωες. Με μεγάλη αγωνία τα παιδιά περίμεναν το αποτέλεσμα που έβγαλε νικητή το μικρό μάγο «Χάρι Πότερ», αγαπημένο λογοτεχνικό ήρωα τους, με διαφορά μόλις μία ψήφου από το διάσημο Γαλατικό δίδυμο των κόμικς Αστεριξ & Οβελίξ και τρίτο τον Πήτερ Παν.
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικός Ντίνα Βλαχούτα, με τα μουσικά όργανα των παιδικών βιβλιοθηκών, αλλά και άλλα αυτοσχέδια που έφτιαξε με τα παιδιά, τραγούδησαν γνωστά παιδικά τραγούδια, μίλησαν για τη μουσική, άκουσαν και δημιούργησαν ήχους (ακόμη και της σιωπής), αλλά και τον ξεχωριστό ήχο της καμπάνας, από την εκκλησία δίπλα στη βιβλιοθήκη και με το ρυθμό μέσα τους ψήφισαν κι αυτά των αγαπημένο τους ήρωα των παραμυθιών, με μεγάλο νικητή τον Πήτερ Παν και δεύτερη την Κοκκινοσκουφίτσα!!!
Η τελευταία εβδομάδα της φετινής Καλοκαιρινής εκστρατείας φτάνει στο τέλος της. Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώνονται οι δράσεις για 2 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με το παρακάτω πρόγραμμα:
Η μέρα του μαζί και του χώρια
Παίζουμε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια στη βιβλιοθήκη.
Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος “Παλαιοκκλησίου”
Το μομπίλ των βιβλίων – Η ψηφοφορία των Ηρώων
Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τα αντίθετα και τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τους αντίθετους κόσμους.
Γνωρίζουμε δυνατούς ήρωες στις ιστορίες και τα παραμύθια και ψηφίζουμε για τον πιο δυνατό ήρωα!
Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”
Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.
Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.
Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Τσιάρα με τον Πρέσβη της Αργεντινής
Επόμενο άρθρο Γ. Αναγνωστόπουλος: Με το ν/σ του Υπ. Παιδείας ανοίγει ο πίνακας αναπληρωτών και αποκαθίστανται οι αδικίες