Μέχρι και ατυχήματα προκαλούν οι λερωμένες πινακίδες σήμανσης – Να μεριμνήσουν άμεσα οι αρμόδιοι


Εγχώριοι τουρίστες (που να έρθουν και ξένοι) που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Καρδίτσα επεσήμαναν ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο και διατύπωσαν δυσμενή σχόλια! Πρόκειται για την επικάλυψη των πινακίδων σήμανσης πλείστων οδών της πόλης με χάρτινα αυτοκόλλητα αλλά και την αναγραφή με σπρέι πάνω σ’ αυτές διαφόρων συνθημάτων.

Γίνονται και ατυχήματα

Οι συγκεκριμένες ενέργειες καθιστούν δυσδιάκριτες τις ενδείξεις των πινακίδων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι οδηγοί να αντιληφθούν αμέσως τη σήμανση, να αποσπάται η προσοχή τους και να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Έχουν καταγραφεί, μάλιστα, ατυχήματα, οφειλόμενα στην επικάλυψη των πινακίδων! Η μία παράμετρος λοιπόν και η πιο σημαντική είναι η πρόκληση ατυχημάτων χωρίς καθαρά δική μας υπαιτιότητα. Η δεύτερη παράμετρος είναι οτι ο ξένος που έρχεται στην πόλη μας πρέπει να μπορεί να «διαβάσει» ευανάγνωστα τις πινακίδες σήμανσης ώστε να ξέρει προς τα που μπορεί να κατευθυνθεί. Σε μια φωτογραφία του ρεπορτάζ μας φαίνεται ξεκάθαρα οτι μια πινακίδα είναι κρυμμένη πίσω από ένα δέντρο…

Κάποιος να μεριμνήσει

Η άσχημη – και απαράδεκτη – αυτή εικόνα, δεν είναι βέβαια κολακευτική για την πόλη μας και γενικότερα για την περιοχή, η οποία προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί να προσελκύσει τουρίστες. Μήπως πρέπει να συμβούν ατυχήματα για να επιληφθούν του σοβαρού αυτού προβλήματος οι αρμόδιοι; Το ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό φαινόμενο πρέπει αμέσως – είναι επιτακτική ανάγκη – να εξαλειφθεί!

Προηγούμενο άρθρο Αποφοίτησαν 84 νέοι Στρατονόμοι
Επόμενο άρθρο Ζητάνε 50 ευρώ για το δωρεάν «σήμα του ΦΠΑ»! – Προσοχή στους επιτήδειους συνιστά η Ένωση Καρδίτσας