Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Η 25η Μαρτίου 1821, αποτελεί την κορυφαία πράξη αυτοσυνειδησίας του νεώτερου Ελληνισμού, ο οποίος συγκροτείται πλέον σε έθνος εμπόλεμο, διεκδικώντας την πολιτική και ιστορική του ύπαρξη. Παρ΄ όλο που εκδηλώθηκε σε μια ιστορική στιγμή, που όλος ο κόσμος θεωρούσε ακατάλληλη, η Ελληνική Επανάσταση εμπνεόμενη από τις κατακτήσεις της Αμερικανικής αλλά και της Γαλλικής Επανάστασης έδωσε το μήνυμα, πως η Ιστορία δεν γράφεται μόνο στη βάση γεωπολιτικών επιδιώξεων. Το Έθνος μας με το αδάμαστο φρόνημα και την αγάπη του για την Ελευθερία κατάφερε να ανατρέψει τις ισορροπίες και να πετύχει το αδιανόητο. Την ανεξαρτησία του.

 Το μήνυμα αυτού του ιστορικού άθλου παραμένει πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες, κοινούς στόχους και δύσκολες ώρες.

Σήμερα, καλούμαστε να κάνουμε μια άλλη Επανάσταση, αυτή τη φορά εσωτερική. Να σταματήσουμε τις παθογένειες και να ενεργοποιήσουμε τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά μας, προκειμένου η πατρίδα μας να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, οικοδομώντας στα καλύτερα και όχι στα σκοτεινά ένστικτα της κοινωνίας. Καλούμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον που τους αξίζει.

Στην προσπάθεια αυτή οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να πρωταγωνιστήσουν, προωθώντας την συνεννόηση και τη συνεργασία, για να γίνουν οι μεγάλες τομές, που θα κάνουν την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της. Εμείς σε αντίθεση με τους προκατόχους μας θα δώσουμε τη στήριξή μας σε οτιδήποτε πάει την Ελλάδα ένα βήμα μπροστά και θα προστατέψουμε την πατρίδα από ερασιτεχνισμούς, που κινδυνεύουν να μας οδηγήσουν στην καταστροφή.

Οι αξίες και τα ιδανικά των αγωνιστών του ’21 εξακολουθούν να εμπνέουν όλους, όσο μακριά από την Πατρίδα και αν βρίσκονται. Με εθνική ενότητα και ομοψυχία ο Ελληνισμός θα κερδίσει και τούτη, την διαφορετική, αλλά κρίσιμη για το μέλλον του Έθνους, μάχη.

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ : Ανακοίνωση για 25η Μάρτη
Επόμενο άρθρο Οικονομική ανάπτυξη, τουριστικό ρεύμα και πολιτισμός στο Ν. Καρδίτσας