Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ημερομηνία αυτή έχει σαν στόχο να αναπτύξει το κοινό συναίσθημα και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να λάβουν ενεργό δράση και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και έγκαιρα τις απειλές που δέχεται σήμερα το περιβάλλον .

Είναι αλήθεια ότι χωρίς την αφύπνιση των πολιτών, τη μετουσίωση της οικολογικής ευσυνειδησίας σε καθημερινή στάση ζωής, κανένα μέτρο και καμία στρατηγική δεν μπορεί να έχει ουσιαστική επιτυχία.

Παράλληλα, κοινή είναι πλέον η πεποίθηση ότι καμία αναπτυξιακή πορεία δεν είναι υποχρεωτικό να συνοδεύεται από αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η συλλογική αυτή προσπάθεια απαιτεί την εδραίωση μιας σύγχρονης οικολογικής συνείδησης και παιδείας , κάτι που μας αφορά όλους , για μία καλύτερη ποιότητα ζωής , όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας.

Η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος οφείλει όμως να αποτελεί και προσωπική υποχρέωση.

Ας αναλογιστούμε την καθημερινή μας συμπεριφορά και την επίδραση στο περιβάλλον και ας δράσουμε ανάλογα, ώστε να καταστεί πράξη το δικαίωμα για βιώσιμο περιβάλλον και για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ζούμε σε έναν πανέμορφο τόπο με φυσικές ομορφιές που απλόχερα μας χάρισε η φύση. Σε έναν τόπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα . Συνεπώς απαγορεύεται  να είμαστε απλοί παρατηρητές.

Ως Δήμος Σοφάδων, στηρίζουμε και ενισχύουμε δράσεις που έχουν στόχο την περιβαλλοντική αφύπνιση των πολιτών μας. Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους.

 

Θάνος Σκάρλος

Δήμαρχος Σοφάδων

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κατσίκης : Επιχειρηματική Αποστολή στην Μπολόνια - Διαπιστώσεις και προτάσεις
Επόμενο άρθρο Δράσεις της Γ ΄τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας