Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων για το νέο έτος


Μια χρονιά πρωτόφαντη και δύσκολη φτάνει στο τέλος της. Δύσκολη για την Πατρίδα μας και για την Ανθρωπότητα ολόκληρη. Ακόμη πιο δύσκολη για την περιοχή μας που αντιμετώπισε και την θεομηνία του «Ιανού».

Η σφραγίδα της πανδημίας, η απώλεια δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών, η καθημερινή ανασφάλεια με τις όποιες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, αποτύπωσαν τους μήνες της χρονιάς που πέρασε.  Με συνθήκες, καταστάσεις και γεγονότα που ανέτρεψαν ζωές και λύγισαν πολλούς και χτύπησαν όλους, άλλους περισσότερο κι άλλους λιγότερο.
Τη φετινή εορταστική περίοδο, ζούμε μια διαφορετική κατάσταση.  Δεν συναντηθήκαμε και πιθανότατα δεν  θα συναντηθούμε σε κάποιο γιορτινό τραπέζι με τους δικούς μας ανθρώπους. Δε θα μπορούμε να χαρούμε όπως θα θέλαμε την Πρωτοχρονιά ή να είμαστε ξένοιαστοι, όταν δεκάδες συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι προσπαθούν να τους σώσουν. Έχει δημιουργηθεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλούμαστε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε, με την ελπίδα όμως, ότι η αγωνία όλων μας σύντομα θα μετατραπεί σε αισιοδοξία. Άλλωστε, αυτό που περίμενε όλη η ανθρωπότητα, το εμβόλιο, εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται και στη ΠΕ Καρδίτσας.

Είμαι βέβαιος ότι, παρά τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία, κάνοντας προσεκτικά βήματα, να εργαστούμε ξανά συλλογικά και ακόμη πιο δυναμικά για τον τόπο που αγαπάμε και για όσα ονειρευόμαστε ως τοπική κοινωνία, αφήνοντας πίσω την περιπέτεια της πανδημίας και κοιτώντας μπροστά με αισιοδοξία.

Θα συνεχίσουμε έτσι. Θα σταθούμε όρθιοι ως το τέλος.

Χωρίς καμιά απολύτως έκπτωση στις αρχές μας και στο ήθος, θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά με ενέργειες, παρεμβάσεις  και κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής μας, με σημαντικά έργα για τον τόπο και τους κατοίκους και  την ουσιαστική παροχή δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών προς όφελος κάθε δημότη σε κάθε κοινότητα.


Με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας , συνεχίζουμε και τη νέα χρονιά με στόχο να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Ατενίζοντας το μέλλον με δύναμη και αισιοδοξία, για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο 2021 για όλους μας.

Χρόνια Πολλά- Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλες και όλους! Ευτυχισμένο το 2021!»

Ο Δήμαρχος Σοφάδων και Πρόεδρος ΠΕΔ Καρδίτσας

Αθανάσιος Σκάρλος

Προηγούμενο άρθρο Ευχές και δώρα για τα παιδιά Συλλόγων με Ειδικές Ανάγκες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ευχές για το Νέο Έτος από το Δήμαρχο Παλαμά