Μήνυμα Σκάρλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


«Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι μια ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας για την πατρίδα μας, γιατί μας θυμίζει τον ηρωισμό αλλά και τη δύναμη που επιδεικνύει ο ελληνισμός απέναντι σε οποιονδήποτε απειλεί την ελευθερία του.

Τότε, το 1940, οι Έλληνες δυνατοί στην ψυχή, μεγάλοι στα οράματα και πλούσιοι σε ιδανικά, ομολόγησαν ενωμένοι πίστη σε ηθικές αξίες.

Η μνήμη και ο συμβολισμός της επετείου αποτελούν και σήμερα πηγή προτύπων και αξιών για την αφύπνιση της συνείδησης κάθε υπεύθυνου πολίτη.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Όχι βέβαια στο πεδίο των ένδοξων πολεμικών μαχών, αλλά σε ένα νέο, δύσκολο, σκληρό και πολυσύνθετο πεδίο, σε μια παγκόσμια οικονομία, όπου ο σκοπός μας είναι να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας κράτησαν δέσμιους και στάσιμους για χρόνια.

Σήμερα, χρειάζεται η ίδια ενότητα, η ίδια ομοψυχία και το ίδιο σθένος, επιστρατεύοντας όλες τις δημιουργικές της δυνάμεις, για να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να βγούμε νικητές από έναν διαφορετικό σε είδος και περιεχόμενο πόλεμο, χτίζοντας ένα αισιόδοξο και δημιουργικό για εμάς και τις γενιές που ακολουθούν αύριο.»

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Γιώργου Αναγνωστόπουλου για την Εθνική Επέτειο
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου