Μήνυμα Σκόνδρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Η 17η Νοεμβρίου σηματοδοτεί τη συστράτευση όλων, γύρω από ένα κοινό σκοπό: την ελπίδα στη ζωή και στο μέλλον.

Τιμούμε σήμερα τους αγώνες της νέας γενιάς και κρατάμε μόνο τα διδάγματα και τις θετικές μνήμες.

Αφήνουμε πίσω όσους εξαργύρωσαν τον αγώνα τους με δόξα, χρήμα και εξουσία.

Τιμούμε τους πατριώτες, που συνέβαλαν στην εδραίωση της Δημοκρατίας, τους πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης κι απ΄ αυτούς παίρνουμε τη σκυτάλη.

Παρακάμπτοντας τις ψευδαισθήσεις και τη μοιρολατρία συνεχίζουμε την πορεία που μας οδηγεί μακριά από το βαθύ σκοτάδι της εθνικής κατάθλιψης.

Με σημαιοφόρους τη σημερινή νέα γενιά, δημιουργούμε μια πατρίδα ανεξάρτητη χωρίς μνημόνια, χωρίς επιτήρηση, χωρίς έξωθεν εντολές, με το λαό κυρίαρχο στο τόπο του.

Έχουμε χρέος να δραστηριοποιηθούμε και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια όσων εγγυώνται την ελπίδα, την προοπτική, την περήφανη Ελλάδα.

Να αγωνιστούμε για τη γενιά του σήμερα και του αύριο στη μνήμη της γενιάς του Πολυτεχνείου.

Έχει καταγραφεί εξάλλου ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν σταματούν ποτέ, έχουν συνέχεια και όποιος συμμετέχει δεν έχει καιρό να απελπιστεί.

Η Ελλάδα έχει πληγωθεί βάναυσα στο παρελθόν από τη βία, το ναζισμό και τη διχόνοια. Είναι μια ευκαιρία σήμερα, οι Έλληνες να καταδικάσουμε αυτές τις πρακτικές και να δούμε ξεκάθαρα, ποιοί εμπορεύονται την οικονομική κρίση, την αγωνία και την ανασφάλεια των πολιτών.

Ποιοί επενδύουν στην πόλωση, επιδιώκουν το διχασμό, τρομοκρατούν την κοινωνία και λαϊκίζουν απαράδεκτα, προσδοκώντας προσωπικά ή κομματικά οφέλη.

Να απομονώσουμε σήμερα αυτές τις πολιτικές και να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον, κρατώντας μόνο το μήνυμα της Δημοκρατίας και της ενότητας που εκπέμπει η 17η Νοεμβρίου.

Προηγούμενο άρθρο Ψήφισμα του Δ.Σ. Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο