Ειδήσεις

Μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα για την 28η Οκτωβρίου


Ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας σήμερα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ηρωική επέτειος η 28η Οκτωβρίου, γιατί το ΟΧΙ του ΄40, αποτυπώνει το σθένος, τη δύναμη ψυχής και την  πίστη σε ιδανικά, ενός λαού, που με αυταπάρνηση  επέλεξε να τιμήσει την ιστορία του και τις θυσίες των προγόνων του.

Μια ιστορία γραμμένη με αίμα στα βάθη των αιώνων, για την κατάκτηση πάντα της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Σημαιοστολίζεται και γιορτάζει σήμερα η μικρή σε έκταση και πληθυσμό, αλλά μεγάλη σε ιστορία και με ανεκτίμητη παγκόσμια προσφορά, Ελλάδα, στέλνοντας μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.

Ότι ο λαός της έχει πρότυπα και παρακαταθήκη και με τον ίδιο τρόπο θα προστατέψει και πάλι αν χρειαστεί, την εδαφική του ακεραιότητα, την εθνική του υπόσταση, τις αξίες και τα ιδανικά του.

Οι ΄Ελληνες είναι λάτρεις της ελευθερίας και της Δημοκρατίας και δεν θα επιτρέψουν την αποδυνάμωσή τους, για κανένα λόγο και καμιάς πολιτικής σκοπιμότητας.

Ούτε θα δεχθούν να αλλοτριωθεί η εθνική και ιστορική συνείδησή τους, όσο και αν κάποιοι το επιχειρούν τεχνηέντως, έρμαιοι των ιδεολογημάτων τους.

Σήμερα 76 χρόνια μετά του ηρωικού έπους, καλούμαστε να κοιτάξουμε πίσω από τους πανηγυρισμούς της ημέρας και με ενότητα και αποφασιστικότητα, να αντισταθούμε στις προκλήσεις, απ΄όπου κι αν προέρχονται και να απαντήσουμε δυναμικά ότι προέχει για μας:

Η αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία, το εθνικό συμφέρον, η ελληνική αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην ελευθερία.

Διεκδικούμε ασφάλεια, ειρήνη,  δικαίωμα στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας  και ουσιαστικό ρόλο της Χώρας  μας, στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον της περιοχής μας.

Είναι χρέος τιμής  στους προγόνους μας και ιερό καθήκον στη νέα γενιά.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Βουλευτή Καρδίτσας & Γεν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κ. Τσιάρα