Ειδήσεις

Μήνυμα του βουλευτή Ν.Δ. Γιώργου Κωτσού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά ξεκινάει φέτος. Καλούμαστε όλοι να δείξουμε την υπευθυνότητά μας, πρώτα απέναντι στον εαυτό μας και ύστερα στο συνάνθρωπο, εφαρμόζοντας τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του COVID-19 στην καθημερινότητά μας.

Οι γονείς καλούνται να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στα χέρια των εκπαιδευτικών και αυτοί με τη σειρά τους, με τη στήριξη της πολιτείας, να τους παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να καταστούν καλλιεργημένοι και ευσυνείδητοι αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Για τους μαθητές τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, από τη μια ενθουσιασμός που ξαναβρίσκονται στον ίδιο χώρο με φίλους και δασκάλους και από την άλλη η αγωνία για το καινούργιο και το άγνωστο που ανοίγεται μπροστά τους.

Κάθε σχολική χρονιά που ξεκινά όμως πρέπει να θυμάστε ότι είναι μια ευκαιρία για να θέσετε νέους στόχους και να αποκτήσετε γνώσεις και ευκαιρίες για να τους πετύχετε.

Εμείς ως κυβέρνηση θα είμαστε σύμμαχοι στα παιδιά, στους γονείς , στους εκπαιδευτικούς, ώστε να επιτύχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο και ποιοτικά αναβαθμισμένο, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Ένα σύστημα που δίνει ίσες ευκαιρίες, καλλιεργεί νέες δεξιότητες και προάγει αξίες.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και κάθε επιτυχία στον αγώνα της γνώσης και της μόρφωσης, για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε πλήρη ετοιμότητα τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας υποδέχθηκαν τους μαθητές
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Ο κίνδυνος και οι παγίδες του Μουζακίου