Ειδήσεις

Σε πλήρη ετοιμότητα τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας υποδέχθηκαν τους μαθητές


Ομαλά και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε από πλευράς Δήμου η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Καρδίτσας. Ειδικότερα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Δημοτική αρχή είχε φροντίσει για τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των σχολικών κτιρίων ώστε να υποδεχτούν τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Οι εργασίες καθαρισμού έγιναν με ευθύνη των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου καθώς και της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Συγχρόνως ο Δήμος είχε φροντίσει να γίνει η διανομή μασκών στα παιδιά ενώ την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει και όταν θα έρθουν οι υφασμάτινες. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος που παραβρέθηκε χθες στους επίσημους αγιασμούς που έγιναν στο 5ο Λύκειο για την Δευτεροβάθμια και στο 5ο Δημοτικό για την πρωτοβάθμια συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους κ.κ. Αριστ. Σπάνια, Σωτήρη Αντωνίου, Ηλία Σχορετσιανίτη και τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Σβερώνη και Θεοδωρο Θεοδωρόπουλο. Ο Δήμαρχος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς απεύθυνε το παρακάτω μήνυμα: «Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους, εύχομαι στους μαθητές, στις οικογένειες τους και στους εκπαιδευτικούς μας, καλή σχολική χρονιά.

Φέτος είναι μια ξεχωριστή εκπαιδευτική χρονιά καθώς η πανδημία έχει διαμορφώσει ιδιαίτερες και εν πολλοίς πρωτόγνωρες συνθήκες, για την εκπαιδευτική μας κοινότητα και όχι μόνο. Είναι βέβαιο  ότι δάσκαλοι και καθηγητές, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν το αυτονόητο: Μια σχολική χρονιά με υψηλούς, όπως πάντα στόχους, στην εκπαιδευτική διαδικασία και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Εμείς οι αυτοδιοικητικοί και ιδιαίτερα η δημοτική αρχή Καρδίτσας βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στο πλευρό των μελών της σχολικής κοινότητας. Ήδη έχουμε ετοιμάσει τα σχολικά μας κτίρια όπως πρέπει, έχουμε φροντίσει γενικά τους χώρους όπου κινούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί και σε αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση κάναμε και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο, για να μην υπάρξουν προβλήματα.  Με αυτές τις λίγες σκέψεις και με τη βεβαιότητα πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, εύχομαι καλό και ήρεμο σχολικό έτος».

 

 

Δωρεάν προσφορά σχολικών ειδών

Ο Δήμος Καρδίτσας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προσφέρει σε παιδιά της  πρώτης Δημοτικού σχολικά είδη. Να σημειωθεί ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία, οι γονείς θα πρέπει να απευθύνονται στους οικείους συλλόγους με στόχο να προμηθευτούν έγκαιρα τα δωρεάν σχολικά είδη.

Αναλυτικά:

Οι οικογένειες πολυτέκνων στο σύλλογο πολυτέκνων, οι οικογένειες τρίτεκνων στο σύλλογο τριτέκνων, οι οικογένειες των παιδιών του  «Ορίζοντες» στον οικείο χώρο τους, οι οικογένειες των Ρομά στον αρμόδιο διευθυντή του σχολείου τους και οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Η αντιδήμαρχος εθελοντισμού κ. Ουρανία Σούφλα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Προηγούμενο άρθρο Απαγχονισμένος βρέθηκε 52χρονος στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του βουλευτή Ν.Δ. Γιώργου Κωτσού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς