Μαθητική Συναυλία Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας


Την Κυριακή, 15 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πανηγυρική ετήσια μαθητική συναυλία της τάξης της καθηγήτριας πιάνου Αμαλίας Ντούλια του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, που ανήκει στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας. Οι μαθητές στην τρίωρη συναυλία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ερμηνεύοντας έργα πολλών συνθετών, μερικοί εξ αυτών: Krentzlin, Wohlfahrt, Bach, Gretchaninoff, Maykapar, Mendelssohn, Sartorio, Schubert, Chopin, Tchaikovsky, Faure.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μικροί μαθητές, που ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου για πρώτη χρονιά φέτος, όπως και προχωρημένοι σπουδαστές. Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσαν τα παιδικά μουσικά σύνολα. Στη φετινή συναυλία παρουσιάστηκαν μουσικά έργα για τέσσερα και έξι χέρια.

Συγκεκριμένα, η συναυλία ξεκίνησε με την ερμηνεία του έργου για τέσσερα χέρια PavanaCapricho του Isaac Albeniz και ολοκληρώθηκε με το έργο Libertango του Astor Piazzola σε διασκευή για δύο πιάνα, τα οποία και εντυπωσίασαν τους ακροατές. Επιπλέον, έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου για την ερμηνεία έργων για έξι χέρια σε δύο πιάνα από τους μικρότερους μαθητές της τάξης. Ενώ, η εκδήλωση διανθίστηκε από πολλά πιανιστικά ντουέτα των μικρών μαθητών, που ερμήνευσαν έργα διαφόρων συνθετών.

Το κοινό που παρευρέθηκε στη συναυλία είχε την ευκαιρία να ακούσει τις ερμηνείες των σπουδαστών που για άλλη μια φορά επέδειξαν την άρτια τεχνική και την υψηλή ποιότητα μουσικότητας που έχουν διδαχτεί, με επιμέλεια και φροντίδα καθ’ όλη τη σχολική χρονιά στην τάξη της καθηγήτριας πιάνου Αμαλίας Ντούλια. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε, σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα, το έργο Dreams του διεθνούς φήμης Αρμένιου μουσικο-συνθέτη Arno Babadjanyan, σε διασκευή για πιάνο για τέσσερα χέρια της Αρμένισσας συνθέτριας Liana Pirumova. Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη για το γεγονός ότι η διασκευή της θα παρουσιάζονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας, από τους σπουδαστές της τάξης της καθηγήτριας πιάνου Αμαλίας Ντούλια.

Επιπλέον, το μουσικόφιλο κοινό στην Καρδίτσα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο έργα υψηλών προδιαγραφών (Prelude και Nocturne) του Alexander Scriabin γραμμένα για το αριστερό χέρι, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την τεχνική της ιδιαίτερης αυτής πιανιστικής ερμηνείας.

Αποσπάσματα από τις μαθητικές συναυλίες της τάξης της καθηγήτριας πιάνου Αμαλίας Ντούλια υπάρχουν αναρτημένα στους λογαριασμούς της στο YouTube & το Facebook (όνομα χρήστη: Αμαλία Ντούλια).

Προηγούμενο άρθρο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας αεροδιάδρομος προς τη χώρα των ζώων
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα- σύσκεψη ενάντια στη συμφωνία υποταγής