Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας αεροδιάδρομος προς τη χώρα των ζώων


Συνεχίστηκαν την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015,  οι δράσεις στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη “Παυσιλύπου” τα παιδιά άκουσαν την ιστορία του Melvin Dewey και του δεκαδικού του ταξινομικού συστήματος, είδαν πως τοποθετούνται τα βιβλία στα ράφια και με τη βοήθεια χαρακτηριστικών εικόνων, έψαξαν για βιβλία, έγραψαν τα ονόματα των ηρώων, λίγα λόγια για το βιβλίο κι έκαναν τις δικές τους ζωγραφιές με τους ήρωες των βιβλίων τους, που ήταν όλοι συμπαθητικά τετράποδα!

Η Παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”, για δύο ώρες έμοιαζε μ’ ένα μικρό αεροδρόμιο! Αεροπλάνα, Αερόστατα, Πύραυλοι, παρέλασαν μπροστά στα μάτια των παιδιών, μέσα από τις εικόνες των βιβλίων και μίλησαν για τις δικές τους ξεχωριστές εμπειρίες με ιπτάμενα μέσα..

Στη συνέχεια με τη βοήθεια και τις οδηγίες της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης και των εθελοντριών, έφτιαξαν φουρφούρια, σαΐτες και χάρτινα αεροπλανάκια που με χαρά πέταξαν στην πλατεία μπροστά από τη βιβλιοθήκη και τη μετέτρεψαν σ’ ένα μικρό αεροδιάδρομο!

Σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου θα γίνουν οι παρακάτω 2 δράσεις:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας διάδρομος απογείωσης

Ο αεροδιάδρομος μεταφέρετε από την παιδική βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού. Φτιάχνουμε και απογειώνουμε τις δικές μας σαΐτες, χαρταετούς, αερόστατα και πυραύλους!!! Μαθαίνουμε για την ιστορία των ιπτάμενων μέσων.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών.  Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού

 

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης του κόσμου

Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη. Έχει τα δάση του με τα παραμύθια τους, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με τα βιβλία φυσικών επιστημών, τα βουνά του με τα βιβλία ιστορίας!

 

Για παιδιά από 8 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση».

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Προηγούμενο άρθρο Το σκάκι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Μαθητική Συναυλία Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας