Μεγάλη δωρεά βιβλίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου


Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πριν από λίγες εβδομάδες παραλάβαμε μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Future Library μια μεγάλη δωρεά βιβλίων από το Κοινωφελές  Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου  (Κ.Ι.Κ.Π.Ε).

                250 περίπου βιβλία,  εκδόσεις των  τελευταίων ετών,  για όλες τις ηλικίες και με ποικίλο περιεχόμενο και θέματα, θα εμπλουτίσουν την κεντρική βιβλιοθήκη και τις 10 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. συμμετέχει από το 2012 στο πενταετές πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, που υποστηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και αφορά την ενίσχυση εκατόν δεκαεπτά βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια.

Η συμμετοχή του Ιδρύματος στην προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό με νέες και παλαιές εκδόσεις επιλεγμένων περιφερειακών βιβλιοθηκών. Το Ίδρυμα συγκεντρώνει βιβλία από ιδιώτες, τα οποία προωθεί προς βιβλιοθήκες (δημόσιες, δημοτικές, ιδρυμάτων κ.λπ.) και πολιτιστικούς φορείς του Λεκανοπεδίου και της υπαίθρου χώρας.

Τα βιβλία θα εκτίθενται τη Δευτέρα 16 και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» (Κώστα Βέλη 18) και στη συνέχεια μετά από την απαραίτητη καταγραφή και ταξινόμησή τους θα μοιραστούν στις βιβλιοθήκες και θα είναι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο το Κοινωφελές  Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου  (Κ.Ι.Κ.Π.Ε), όσο και το Future Library, που μας επέλεξαν μέσα στις 10 βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, από 120 περίπου δημόσιες και δημοτικές του δικτύου τους, δωρίζοντάς μας το ωραίο αυτό υλικό και αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθεια που κάνουμε για τη διάδοση της φιλαναγνωσίας και την προώθηση του καλού παιδικού βιβλίου σε όλους τους μικρούς μας δημότες.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
Επόμενο άρθρο Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ : Διάλογος ο μόνος δρόμος για την παιδεία