Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ : Διάλογος ο μόνος δρόμος για την παιδεία


Προκαλεί απορία και ανησυχία το γεγονός ότι ορισμένοι γονείς επιχειρούν να εμπλέξουν τις εισαγγελικές αρχές στο θέμα των συνεχιζόμενων καταλήψεων σχολείων της πόλης και του νομού με τη στοχοποίηση μαθητών και την προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων τους.

Θεωρούμε παρακινδυνευμένες τέτοιες ενέργειες που μπορούν να επιφέρουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Το θέμα που έχει προκύψει μπορεί και πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας και μόνο. Εκπαιδευτικοί μαθητές, γονείς και οι αρμόδιοι σε πνεύμα διαλόγου είναι ανάγκη να επιληφθούν του θέματος, με στόχο πάντα την υπεράσπιση και την προστασία του δημόσιου σχολείου.

Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι ενέργειες μεμονωμένες και ευκαιριακές οδηγούν αντικειμενικά στην υπονόμευση και απαξίωση του δημόσιου σχολείου που στα λόγια ενδιαφέρονται δήθεν για τη στήριξη του.

Νηφαλιότητα, διάλογος και συνεργασία είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και είναι πολλά, αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση, ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψης , της συρρίκνωσης και απαξίωσης της από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη δωρεά βιβλίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου
Επόμενο άρθρο Χρ. Κατσαβριά : Προβληματισμοί για τη δημόσια υγεία στην Καρδίτσα